„Mocsokban éltünk” – egy négyszeres olimpiai bajnok párizsi vallomása

Az ausztrálok négyszeres olimpiai bajnok úszója, Ariarne Titmus nyilatkozataival duplán is felhívta magára a figyelmet a párizsi játékok után. A 23 éves klasszis egyrészt azt mondta, annyira kiégett, hogy lehet, egy évig nem akar úszással foglalkozni, másrészt leleplező kijelentéseket tett az olimpiával kapcsolatban.

Arról korábban már a 24.hu is írt, hogy nem volt minden ideális az olimpiai faluban, a kartonpapírból készült ágy minősége és mérete is hagyott kívánnivalót maga után, de a nagy hőség miatt akadt olyan sportoló, aki inkább a parkban feküdt le aludni, mint a 100 méteres hátúszás bajnoka, az olasz Thomas Ceccon.

A brit csillag, Adam Peaty szerint az ételkínálat is csapnivaló volt.

Ariarne Titmus, aki Tokióban 200 és 400 gyorson győzött, Párizsban megvédte címét 400-on (hatalmas csatában nyert a kanadai Summer McIntosh és az amerikai Katie Ledecky előtt) és tagja volt az ausztrálok aranyérmes 4×200-as gyorsváltójának is.

A 23 éves sportoló az ausztrál sajtónak arról beszélt, hogy a szobájuk állapota katasztrofális volt.

A lakásomban a fürdőszoba nagyobb volt, mint az olimpiai faluban a nappali. Az ágyneműnket csak az első éjszaka cserélték ki, és ott tartózkodásunk hátralévő részében nem, így mocsokban éltünk

mondta.

Elmesélte azt is, hogy a vécépapírért úgy kellett kuncsorogniuk, egy tekercs ugyanis négy emberre jutott.

„Olykor hazudnunk kellett, hogy szobatársak vagyunk, így tudtunk vécépapírt szerezni” – tette hozzá.

De Titmus korábban tett már egy sokkoló bejelentést: miután úgy érzi, testileg és érzelmileg is teljesen kimerült, úgy döntött, hosszabb szünetet tart.

„Nem tervezem, hogy mikor térek vissza. Majd akkor, amikor úgy érzem, készen állok. Ez akár 12 hónap is lehet” – mondta.

Úgy fogalmazott, tervezi a Los Angeles-i indulást is, de biztos akar lennei abban, hogy készen áll a kihívásokra.

Nem akarok túl korán visszajönni és elveszíteni a tüzet. Négy év hosszú idő, szeretnék a legjobban felkészülni az olimpiára. Számomra ez a prioritás, nem a világbajnokság.