Sport

A női pólócsapat és a kéziválogatott is kikapott a negyeddöntőben, jól kezdtek a kajak-kenusok – ez történt kedden az olimpián

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar szempontból kicsit csendesebb hétfői nap után kedden ismét felpörögtek az események a párizsi olimpián.

  • A napot a kajak-kenusok kezdték, a férfi kajaknégyes második lett futamában, így egyből középdöntőbe jutott. A női kajaknégyes szintén második lett, viszont Csipesék ezzel a fináléban landoltak. A férfi kajakpárosoknál a Nádas, Tótka és a Kopasz, Varga duó is második helyen jutott a középdöntőbe. Szintén egy futamra van a fináléba jutástól az Adolf, Hajdu és a Kiss, Nagy kenupáros, valamint a Csipes, Gazsó és Pupp, Fojt női kajakpáros.
  • Atlétikában Bánhidi-Farkas Petra 640 centivel zárt a női távolugrás selejtezőjében, így csoportjában a 11., összességében pedig a 21. helyen végzett. A fináléhoz ezúttal 659 centire volt szükség.
  • A birkózóknál a 77 kilogrammos Lévai Zoltán a nyolcaddöntőben 2-1-re verte a török Burhan Akbudakot, a negyeddöntőben viszont az 1-1-es döntetlen ellenére búcsúzott, mivel az azeri Sanan Suleymanov csinálta a meccs utolsó pontját. Az azeri nem jutott végül döntőbe, így Lévai nem folytathatta a vigaszágon a küzdelmet.
  • A vitorlázó Vadnai Jonatán bejutott az éremfutamba az ILCA 7-es hajóosztály viadalán, de szélcsend miatt elnapolták ezt a versenyt.
  • A női kézilabda-válogatott hatalmas csatában, hosszabbítás után kapott ki 36-32-re Svédországtól. Ezzel a válogatott számára véget ért a verseny, hatodik helyen zárt a női kézicsapat.
  • A magyarok keddi programját pedig a női pólósok zárták, akik gigászi küzdelem után 5-4-re kikaptak az amerikai csapattól. A pólósainkra még helyosztók várnak a későbbiekben.
  • Nem csak a magyarokról szólt persze az olimpia, csúcsot döntött a kubai Mijaín López, mivel ő lett az első sportoló, aki ötszörös egyéni olimpiai bajnok lett ugyanabban a számban. A 41 éves klasszis a kötöttfogású birkózók 130 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a chilei Yasmani Acosta Fernandez ellen nyert.
  • Férfi 1500 méteres síkfutásban pedig a nagy esélyes Jakob Ingebrigtsen negyedik helyen ért célba.

A magyarok részletes keddi menetrendjét itt találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik