A következő élő közvetítés része A női pólócsapat kikapott a negyeddöntőben, hosszabbítás után esett ki a női kéziválogatott - ez történt az olimpia keddi versenynapján

Mijaín López az első sportoló, aki ötszörös egyéni olimpiai bajnok lett ugyanabban a számban

Punit PARANJPE / AFP
Punit PARANJPE / AFP

A 41 éves kubai versenyző a kötöttfogású birkózók 130 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében a chilei Yasmani Acosta Fernandez ellen nyert.

Hétfőn a dél-koreai Szeung Csan Lit 7-0-ra, majd az irániak világbajnoki címvédőjét, Amin Mirzazadehet 3-1-re győzte le, az esti elődöntőben pedig az azeri Sabah Saleh Shariati sem okozott neki problémát (4-1). A keddi fináléban Fernandez egy pillanatra sem tudta megnehezíteni a dolgát, az első menetben López leküldette, majd onnan pörgette ellenfelét, a második szakaszban ismét a chileinek kellett parterhelyzetbe hasalnia, a hajrában pedig a sportág legnagyobb alakja mögéje került, és 6-0-s diadallal szerezte meg újabb olimpiai aranyát, vagyis Peking, London, Rio és Tokió után ismét győzött versenyszámában, és az első olyan sportoló lett, akinek ez ötször sikerült ugyanabban a versenyszámban.

A nyári olimpiákon eddig Lópezen kívül Carl Lewis (távolugrás), Michael Phelps (200 m vegyesúszás), Katie Ledecky (800 m gyorsúszás), Al Oerter (diszkoszvetés), Paul Elvström (vitorlázás) és Icso Kaori (szabadfogású birkózás) tudott négyszer egymás után egyéni számban diadalmaskodni, de az öt senkinek sem jött össze. Most már igen – a Tokió után hosszabb szünetet tartó López Párizsban is trónra lépett.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik