Élő Sport

Egy hullámvölgyből még visszajött a kéziválogatott az olimpián, a másodikból már nem sikerült

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A férfi kézilabda-válogatott pénteken 28-25-re kikapott Dániától a párizsi olimpia csoportkörének negyedik fordulójában.

Az első percek taktikus játéka után váratlanul szétesett minden. Chema Rodríguez szövetségi kapitány ordított, a bírók sorra osztották a kétperces kiállításokat, a támadóink pedig folyamatosan bakiztak. A sok eladott labda és elszúrt lövés azt eredményezte, hogy 6-2-re ellépett Dánia, így aztán nagy üldözésbe kezdtünk, de a félidő derekán a helyére került minden. Bánhidi Bence, Fazekas Gergő és Bodó Richárd is remekül állt be, amiből egy 5-1-es szériának köszönhetően fordítani is tudtunk. Nikolaj Jacobsen tajtékzott dühében, úgy kért időt, hogy a gomb megnyomását követően azonnal ordítani kezdett a játékosaival. Sajnos fel is jött Dánia az időkérés után és 14-14 után kihasználta a magyar kézisek hibáit. Külön dühítő volt, hogy az utolsó támadásunk végén Ligetvári Patrik túl hamar lőtt kapura, Rasmus Lauge pedig az utolsó másodpercben betalált a pálya túloldaláról, mert üres kapuval támadtunk.

Illyés Tibor / MTI Mathias Gidsel tarthatatlan volt, nyolc gólt dobott.

Térfélcsere után mindkét csapat sok hibával játszott, kevés gól is esett, de sajnos a skandinávok jobban jöttek ki belőle. Miután nem jött össze az egyenlítés 18-17-nél, három gólt is dobtak, a magyar csapat újra hullámvölgybe került, nem jöttek a jó lövések. Ötgólos hátrányban, 24-19-nél már kifejezetten egyértelművé vált, teljesen elúszott a meccs. A hajrában még azért megpróbált zárkózni a magyar válogatott, végül háromgólos vereséget szenvedett. Mindezt úgy, hogy Mikler Roland 14 lövést védett.

A magyar csapat sorsa az utolsó fordulóban dől el az olimpián, ha megveri a házigazda francia együttest, akkor továbbjut a csoportból.

A mérkőzés statisztikája.

25-28

Mikler védett két lövést, Ilic pedig nem kegyelmezett a túloldalon, így sikerült zárkózni, egészen addig, amíg Rasmus Lauge be nem talált újra. Rosta kapott még egy nagyon nehéz labdát, amit üggyel-bajjal szedett össze és dobott a kapuba. Ez lett a vége.

23-27

Rosta harmadik lövése már nem jó, de mentségére szóljon, hogy kisodródva lőtt, de oldalt ment ki a labda, úgyhogy még egyszer támadhattunk. Egy szép akció végén pedig Bodó talált a kapuba.

22-27

Rosta beállt és rögtön gólt is dobott, időt kértek a dánok, amely után Pytlick egy váratlan lövéssel talált be. Rosta viszont jól száll be, a beálló nem szúrta el második helyzetét sem, de sajnos Pytlick is elkapta a fonalat.

20-25

Ilic dobta a magyar csapat 20. gólját, de erre Lauge is betalált a túloldalon, ráadásul Miklert is eltalálta a lövése egy picit. Lékai bravúrosan találta meg Bodót, aki viszont a lécet találta telibe.

19-24

Bánhidi góljára Jörgensen válaszolt villámgyorsan, már ő is ötnél jár… Pedro lövését fogta Landin, de megszereztük a labdát. Aztán el is adtuk, Gidsel pedig köszönte a lehetőséget. Nagyon kéne egy komoly hajrá!

18-22

Jörgensen gólja után Ancsin lövését lábbal hárította Landin, majd Sipost kiküldték két percre, Hansen pedig bedobta a hetesét. Most nagyon kell figyelni, mert tényleg elúszhat a meccs, Pedro szépített is, de Hansen büntetőire nincs válaszunk. Legalább az emberhátránynak vége.

17-19

Üres kapuval támadtunk, mégis Gidsel lőtt ebből gólt, de Fazekas egy betöréssel szépített. Sajnos Miklerről becsorgott Jörgensen lövése, egy picike mázlival ez meglehetett volna. Fazekas újabb lövését sajnos megfogta Landin.

16-17

Bartucz se tudta hárítani Hansen hetesét, majd Mikler kettőt is védett. Ha Hansen hetest dobott, akkor Lékainak is járt egy, amit be is dobott, így újra feljöttünk egy gólra, sőt emberelőnyben játszunk először a meccsen.

Hasonló a kapusteljesítmény

Landin hatot, Mikler hetet védett az első félidőben. A magyarok kapusa egyébként eggyel kevesebb lövésből védett eggyel többet, rajta nem múlt a félidei eredményesség.

Gidsellel nagyon nem bírunk

Hat gólt dobott és bár három lövése is pontatlan volt, egyszerűen tarthatatlan.

Illyés Tibor / MTI

14-16

Már megint egy utolsó másodperces gól… Ligetvári Patrik egy picikét hamarabb lőtte el a labdát, mint kellett volna, ráadásul Landin védett. Lauge az egész pályát átdobva talált a kapuba… Őrület. Mínusz kettőről folytatjuk majd a második félidőben.

14-15

Lékai lövését leblokkolta a védelem, majd Gidsel egyéni villanásával egyenlített Dánia. Bodó szenzációs gólt dobott, de ezután ki is állították, mert lerántotta lövés közben Gidselt. Sajnos beakadt a lövése, sőt egy Landin-védést követően a vezetést is megszerezte. De kár így a végéért!

13-12

Mikkel Hansen büntetőjére Lékai Máté hetese válaszolt, mindkettejük lövése a hálóban landolt. Sajnos ezután újra Hansenen volt a sor, ő pedig másodjára sem hibázott.

11-9

Egy-egy elhibázott lövés után megint Bodó talált be, Gidsel pedig rá nem jellemző módon kapu mellé lőtt. Ilic viszont pontosan célzott, így először vezettünk kettő góllal! Hatalmas feltámadás ez a kezdeti káosz után!

9-9

Egy-egy védés után Pedro talált be, úgyhogy felzárkóztunk egy gólra, gyorsan időt is kért Nikolaj Jacobsen. A dánok nehezen, de gólt is dobtak, amire Fazekas egy nagyon harcias betörésből válaszolt, majd Bodó egyenlített átlövésből, sőt Dánia elrontotta a középkezdést, mert a játékosuk lába kicsúszott a körből.

6-8

Fazekas is jól szállt be, ráadásul Mikler védte Jakobsen lövését, majd Bánhidi beállóból szépített. Ezek most jól sikerült percek voltak, ráadásul Arnoldsent is sikerült megállítani.

4-8

Bánhidi jól állt be, gólt dobott, de Bodót azonnal kiszórták. Mikler védett egy nagyot, de egy pocsék passz után újra góld dobott Dánia. Potyognak a gólok a kapunkba, a fele technikai hiba miatti rohanásból! Ancsin nagy nehezen betalált, de Gidsel középkezdésből gólt lőtt.

2-6

Mikler bravúrral kapufára piszkált egy labdát, de eladtuk a labdát, ráadásul senki nem jött le, hogy beállhasson Mikler, hiszen emberhátrányban üres kapuval támadtunk. Naná, hogy gól lett. Ahogyan az újabb eladott labdából is. Totális szétesés eddig, ráadásul Landin is védett, amiből Jörgensen is gólt dobott. Óriási a baj. Már most…

2-3

Kiegészültünk és Ilic Zoran góljával vezettünk is, de Arnoldsen és Jakobsen góljaival fordítottunk. Chema Rodríguez magából kikelve ordított a játékvezetővel, még két perces büntetést is kaptunk. Nagyon hamar kicsúszott a kezünkből az irányítás, ráadásul Hanusz és Pedro megoldásai sem ülnek.

1-1

Remekül kezdtünk, Mikler rögtön védte az első lövést, így nem kellett sokat védekeznünk emberhátrányban, még úgy is, hogy egy eladott labdából megiramodtak a dánok. Gidsel sajnos így is kiegyenlített.

Mi kezdtünk!

Jött a szokásos pacsi, indul a nagy meccs! Dánia biztos továbbjutó, mi csak akkor, ha nyerünk. Ehhez Ancsin Gábor azonnal gólt is dobott, majd két percre ki is állították, mert nem hagyta a gyors középkezdést elvégezni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik