Gémesi Csanád: Nehezen éltem meg a végét, de érem nélkül nem megyek haza

Mindhárom férfi kardvívónk kiesett a párizsi olimpia első versenynapján.

Mindhárom férfi kardvívónk kiesett a párizsi olimpia első versenynapján. Nagy meglepetésre Szilágyi Áron, valamint Szatmári András is elveszítette az első mérkőzését, míg Gémesi Csanád egy hatalmas bravúrt bemutatva, a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet legyőzve jutott be a nyolcaddöntőbe, ahol 14-13-ra vezetett, viszont 15-14-re, vitatható végjátékban kapott ki a tunéziai Faresz Ferjanitól. Az utolsó tus után Gémesi a kezét rázva jelezte a közönségnek, hogy nem ért egyet a döntéssel.

Azt hiszem, látszott, hogy éltem meg a végét – nagyon nehezen. Én a páston mindent megtettem azért, hogy ezt a győzelmet a végén az én javamra írják meg, sajnos az égiek nem úgy akarták. Nagyon csalódott vagyok, mert arra készültem, hogy valami igazán szépet hozok össze. Ez most egy kicsit várat magára legalább három napot

– utalt arra, hogy a kardcsapatnak még jelenése lesz Párizsban, és világ- valamint Európa-bajnoki címvédőként várja a versenyt.

Varga Jennifer / 24.hu

13-13-nál abszolút azt érezte, hogy ez az asszó már a kezében van. Tudta azt is, hogy mit és hogyan akar csinálni. A végén azonban két vitatott ítélete is volt a mérkőzésvezetőnek, Gémesi szerint mindkétszer őt sújtották, de ennél részletesebben inkább nem ment bele.

Azt mondta, magával viszi a korábbi körben aratott bravúrgyőzelmét, de ezt az asszót is. Amikor megkérdezték tőle, hogy feltüzeli-e, azt felelte:

Az biztos, mert érem nélkül nem megyek haza

– mondta Gémesi, aki még hozzátette, hogy az igazságtalanságot nehezen viseli, de ez benne van van a vívásban. Ettől még persze nehéz lesz feldolgozni.

Kapcsolódó