Sport

Milák nem indult, Jakabos egy tizedre az olimpiai szinttől

Derencsényi István / MTI
Derencsényi István / MTI
Jakabos Zsuzsanna 200 méter pillangón kis híján olimpiai szintet úszott a belgrádi Európa-bajnokság szombati középfutamában.

A belgrádi úszó Európa-bajnokság szombati versenynapjának délelőtti programjában a férfi 50 méter gyors volt az első szám, amiben Milák Kristóf végül nem indult el, így az olimpiai szintes Szabó Szebasztián és Szabados Bence képviselte a magyar színeket: előbbi 22.21 másodperccel, idei legjobbjával a kilencedik helyen jutott tovább, utóbbi pedig 22.47-tel 25. lett.

Női 200 méter pillangón négy magyar is medencébe ugrott: a legjobb idővel a rekordot jelentő 11. Európa-bajnokságán szereplő Jakabos Zsuzsanna jutott tovább, a győriek 35 éves kiválósága az olimpiai szinttől (2:08.53) egyetlen tizeddel elmaradva végzett a lista élén.

Tudtam, hogy nyomni kell, hiszen négyen vagyunk ebben a számban, a szinttel nem is foglalkoztam annyira, de nagyon örülök, mert nagyon régen nem úsztam ilyen időt

– mondta az MTI-nek Jakabos, aki a statisztikákat összegző portálok szerint legutóbb 2019-ben úszott ilyen gyorsan ebben a számban.

Az olimpiai szintes Kapás Boglárka 2:09.51-es idővel harmadikként készülhet a középdöntőre, amiről viszont lemarad Sebestyén Dalma (2:10.15, 4.) és Hatházi Dóra (2:11.91, 5.).

Férfi 100 méter háton végül csak Jászó Ádám volt érdekelt, a pécsiek versenyzője fő számában 54.49 másodperccel kezdett, amivel harmadikként került a középdöntőbe.

Ez most egyszerűen katasztrófa volt, nem tudtam rendesen elkezdeni. A harmadik idővel érkeztem ide, így természetesen szeretnék döntőbe jutni, de ehhez most nagyon ki kellene pihennem magam

– értékelt Jászó.

Férfi 200 méter vegyesen Kós Hubert a szám címvédőjeként idei legjobbjával, 1:58.75-ös idővel nyerte futamát, amiben Holló Balázs 1:59.76-tal második lett. A meglepetést Török Dominik szolgáltatta, aki a következő futamban a Kóshoz hasonlóan olimpiai szintes Zombori Gábort (1:59.52, 3.) megelőzve és kiejtve, egyéni csúcsától (1:59.02) mindössze kilenc századdal elmaradva, 1:59.11-es idővel összesítésben a második helyet szerezte meg.

Az öt legjobb időeredményből négy is magyar úszóhoz köthető, de csak ketten juthattak tovább.

Kapcsolódó
Oktatta a mezőnyt, Európa-bajnok a 15 éves Jackl Vivien
Az olimpiai szintet is teljesítette a magyar tehetség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik