Sport

Körömrágós meccsen kapott ki a Veszprém, lemaradt a BL négyes döntőjéről

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Kikapott 33-28-ra a dán Aalborg otthonában, így a negyeddöntőben kiesett a Telekom Veszprém a kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar csapat 2014-ben debütált a kölni négyes döntőben, azóta először fordult elő, hogy két egymást követő szezonban lemaradt a végjátékról.

A Veszprém egy héttel ezelőtt nagy csatában győzött 32-31-re, ugyanakkor a visszavágóra úgy indult el, hogy kapusedzője, Sterbik Árpád kórházba került: rosszul érezte magát és kiderült, hogy szívinfarktust kapott, de a gyors orvosi közbelépésnek köszönhetően már jobban van, csütörtökön várhatóan elhagyhatja az intenzív osztályt.

Jól kezdte a dániai visszavágót a magyar csapat, az első két gólt a Veszprém szerezte, és ugyan kiegyenlített az Aalborg, 6-3, majd 7-4-re is a vendégek vezettek. Ekkor azonban szétesett Momir Ilic csapatának játéka, a kapuban elmaradtak a bravúrok, kimaradtak a támadások is, az Aalborg pedig fordított, 8-8 után pedig fokozatosan kézben tartotta a meccs alakulását, olyannyira, hogy Hald Jansen találata után 18-14-es előnnyel mehetett szünetre.

Remiliék életjeleket mutattak a második félidő elején, fel is jöttek 19-17-re, de aztán ismét jöttek a támadásbeli hibák és a könnyű dán gólok, így megint gyorsan négy gól lett közte (22-18). 23-21 után felváltva születtek a gólok, azaz mindig két-három talált volt a hazaiak előnye. Egészen addig, mígnem Landin kivédte Descat hetesét, amit aztán góllal büntetett az Aalborg, így az utolsó szűk kilenc percnek négygólos hátrányból vágott neki a Veszprém.

A meccs hajrájában akadt három olyan dán támadás is sorozatban, amiből nem esett gól, csakhogy a Veszprémnek sem sikerült faragnia a hátrányán. Casado aztán felélesztette a továbbjutási reményeket, de Hangaard visszaállította a háromgólos különbséget. Az utolsó két és fél percbe úgy érkezett a Veszprém, hogy már sem támadásban, sem védekezésben nem hibázhatott, csakhogy ezután Kosorotov találatát szabálytalan zárás miatt elvették… Az utolsó szezonját játszó legenda, Mikkel Hansen bedobott egy hetest egy perccel a vége előtt, akkor dőlt el végleg a párharc.

sofascore.com

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágó

Aalborg HB (dán)-Telekom Veszprém 33-28 (18-14)
Továbbjutott: az Aalborg 64-60-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik