Élet-Stílus

Molnár Áron Vidnyánszky Attiláról: Vettem neki két jegyet a Toxikomára, de visszaadta

Marjai János / 24.hu és Szigetváry Zsolt / MTI
Marjai János / 24.hu és Szigetváry Zsolt / MTI
A színész állítja, hogy kezdetben csupán szakmai vitája volt a Nemzeti Színház igazgatójával, ám ez mostanra változott.

Molnár Áron volt Geszti Péter vendége az Adom a napom keddi epizódjában. Az esti interjú során szóba került, hogy a napközben sugárzott stream során a színész találkozott korábbi kollégáival, Alberti Zsófival és Endrődy Krisztiánnal, akik egy időre kénytelenek voltak elhagyni a színészi pályát, jelenleg pedig a vendéglátásban dolgoznak. Geszti kiemelte, hogy „bár jókedvűen beszélgettek, mindez szomorú is, mert rávilágít arra, hogy a színészsors Magyarországon rohadt nehéz tud lenni”.

És előtte, amikor Győzővel arról beszélünk, hogy egy filmet forgatunk tök ingyen, aztán elmesélem neki, hogy most újra forgatunk Lovas Rozival egy filmet Holtai Gáborral, ismét tök ingyen? Azért ez nemhogy szomorú, hanem felháborító

mondta a műsorban Molnár.

Miért van ma Magyarországon az, hogy bitang tehetséges kollégáim, akik egyszerűen a napnál világosabb, hogy a vászonra, a színpadra termettek, miért vannak tiltólistán 2024-ben Európa közepén? Hogy történhet ez meg? Hogy történhet meg, hogy a lojalitás és a hűség előrébb való a tehetségnél, a kritikus gondolkodásnál? Ennek a rendszernek ez az egyik ismérve. És ha ezt nem ismerik föl, ha ezt nem tudatosítjuk magunkban, akkor ez csak rosszabb lesz.

A beszélgetés során Vidnyánszky Attila neve is felmerült, akivel a színésznek több nézeteltérése is akadt az elmúlt időszakban.

Nem én kezdtem ezt a párbajt, ő fogalmazta meg a Nemzeti Színházban az egyik kollégámnak, üzente nekem, hogy én mutassak már egy olyan filmet, amiben én tehetséges vagyok, vagy jó, mert ő azt gondolja, hogy nem vagyok jó. Úgyhogy én vettem neki két jegyet a Toxikomára, és mondtam, hogy 22:20-kor kezdődik az Allee-ban, nincs messze a Nemzetitől, leraktam a portán, és mondtam, hogy menjen el és nézze meg. Visszaadta a jegyeket. Ez megint annak a hídnak a lerombolása, amit én próbálok képezni ilyenkor.

Elmondása szerint a színházigazgatóval egy ideig csupán szakmai eredetű vitájuk volt, ám ez később változni látszott.

A legutolsó érve, amikor találkoztunk az Európai Bizottság meghallgatásán az volt, hogy én azért hazudok, és azért nincs igazam, mert nincs gyerekem. Azt gondolom, hogy ez olyan méltatlan mondat és hozzáállás egy olyan emberhez, akinek semmit nem tud a magánéletéről, ami szerintem már túl van azon, hogy mi a szakma és mi a magánélet

– magyarázta a színész, hozzátéve: amikor annak idején kint volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem előtti tüntetésen, és elrappelte a dalt, amit az intézmény elfoglalásáról írt, megszakadt a szíve, amiért a fiataloknak, akiknek életük legizgalmasabb periódusát kellene megélniük, azzal kell, hogy foglalkozzanak, hogy elfoglaljanak egy intézményt, hogy kiálljanak a szabad oktatásért.

Szerintem ez az, amit soha, de soha nem szabad elfelejtenünk, hogy ezt Vidnyánszky Attila megtette, hogy elfoglalta az egyetemet erővel, elvette a szenátus jogkörét, tönkretett egy intézményt és a szabadságát is elvette

– jelentette ki Molnár, aki a napokban az Instagram-oldalán beszélt arról, mekkora problémának látja azt, hogy Orbán-idézettel felvételiztetnek az SZFE-n.

Az Adom a napom mai streamjében Verebes István napját lehet követni az nlc.hu-n.

Kapcsolódó
Molnár Áron gigantikus problémának látja, hogy Orbán-idézettel felvételiztetnek az SZFE-n
A színész-aktivista szerint kőkemény ideológiai átnevelés zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik