Sport

A magyar kosárválogatott edzője két vereség után: Gálameccset várok

MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner
MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner

A magyar férfi kosárlabda-válogatott hétfőn 86-74-re kikapott Portugáliától az olimpiai előselejtező tornán, így két vereségével már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese vasárnap a házigazda lengyelekkel szemben maradt alul szoros csatában, a portugálokkal is sokáig kiegyenlített meccset játszott. Szünetben csak 48-42-re vezetett az ellenfél, ráadásul a fordítás is összejött, az utolsó negyed is csak 67-65-ös hátrányból indult, de elfáradtak a mieink és végül leszakadtak és elszállt az esély a győzelemre.

Elfogytunk a végére, a rotációnk nem volt elég. A tegnapi vereség miatti csalódás benne volt ebben a meccsben, és fizikálisan sem bírtuk. Szerdán a bosnyákok ellen gálameccset várok, és azt, hogy élvezzük a játékot

nyilatkozta az M4 Sportnak Ivkovics.

A magyarok a nyolccsapatos előselejtező csoportjában szerdán a bosnyákokkal csapnak össze, és már csak matematikai esélyük maradt a továbbjutásra, ha körbeverés alakul ki. A négyesből csak az első két helyezett jut tovább a pénteki elődöntőbe. A tornagyőztes folytathatja februárban az olimpiai selejtezőben.

Végeredmény – Férfi kosár olimpiai előselejtező, B csoport, 2. forduló

Portugália-Magyarország 86-74 (22-21, 26-21, 19-23, 19-9)
A pontszerzők: Brito 17, Voytso 13, Sa 11, Delgado 11, Queiroz 8, Relvao 8, Lisboa 6, Ventura 4, Williams 3, Guerreiro 3, Monteiro 2, illetve Vojvoda 16, Benke 14, Perl 13, Keller 10, Karahodzsics 6, Golomán 5, Somogyi 4, Váradi 3, Lukács 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik