Kultúra

Ég veled, barátunk, királyunk – így búcsúznak A Gyűrűk Ura szereplői Bernard Hilltől

New Line Cinema / WingNut Films / Collection ChristopheL via AFP
New Line Cinema / WingNut Films / Collection ChristopheL via AFP
A négy hobbit a Liverpool Comic Con színpadán emlékezett meg a vasárnap elhunyt színészről.

Sorra búcsúznak a tegnap elhunyt Bernard Hilltől szereplőtársai A Gyűrűk Ura-filmekből. Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, a brit színész vasárnap hetvenkilenc éves korában halt meg. Hill többek többek közt olyan szerepeiről volt ismert, mint a Titanic hajóskapitánya vagy Théoden szerepe A Gyűrűk Ura-trilógiából.

A négy hobbitot alakító Elijah Wood-Dominic Monaghan-Sean Austin-Billy Boyd kvartett éppen együtt volt a halálhír bejelentését követően, mind részt vettek ugyanis a Liverpool Comic Conon, ahol a színpadon emlékeztek meg a színészről.

Szerettük őt. Félelmetes volt, vicces, mogorva, lobbanékony, csodálatos

– mondta róla Austin. A Pippint alakító Boyd hozzátette, senki nem tolmácsolta úgy J. R. R. Tolkien szavait, ahogy Hill.

A Frodót alakító Elijah Wood ezen túl közösségi oldalán is egy posztot szentelt a színésznek, akit barátjuknak és királyuknak nevezett, és a regényből vett idézettel búcsúzott, amelyhez egy fotót is mellékelt a színészről, ezt a leírás szerint nem más készítette, mint az Aragornt játszó Viggo Mortensen. A Trufát alakító Dominic Monaghan ugyanezzel a fotóval búcsúzott, ő hozzátette: a király már Szürkerévben, a történet egyik fontos helyszínén van, ám örökké emlékezni fognak rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik