Sport

Könyörtelen fejrúgás vetett véget a legtökösebb ketrecharcosok meccsének

Josh Hedges / Zuffa LLC via Getty Images
Josh Hedges / Zuffa LLC via Getty Images

Justin Gaethje birtokolja jelenleg a legnagyobb ketrecharcos szervezet, a UFC legtökösebb bunyósának járó övet (BMF), miután magyar idő szerint vasárnap hajnalban KO-val nyert Dustin Poirier ellen Salt Lake Cityben.

A 34 éves Gaethje győzelme azért veszélyben forgott, rögtön az első menetben benyelt pár ütést, az egyiktől felrepedt a bal szemöldöke, és láthatóan zavarban is volt. Folytatta, majd

a második menet elején, egy váratlan fejrúgással terítette le ellenfelét, a biztonság kedvéért még egyet ráütött a földön fekvő Poirier fejére, de ekkor már látszott, hogy vége a találkozónak, a mérkőzésvezető is közbeugrott.

Gaethje ezzel visszavágott riválisának a 2018-as vereségéért. A 25-4-es mérleggel rendelkező ketrecharcosnak ez a mostani volt a hatodik kiütéses győzelme, amivel beállította a rekordot a könnyűsúlyban.

A miénk nem igazán hasonlít más sportokra, mert ritkán van lehetőséged visszavágni. Kikapsz, aztán otthon ülve felemészt a vereség, és sokszor nem kapsz második esélyt. Most itt volt a lehetőség, hogy bizonyítsak magamnak, és én végig hittem önmagamban

mondta a győztes az ESPN-nek.

Ez volt a UFC történetének második csatája a BMF-övért. Az első t 2019-ben rendezték, azon Jorge Masvidal nyert technikai KO-val Nate Diaz ellen.

Kapcsolódó
Már nem elég, hogy ő a faszagyerek, a világot akarja
A börtönből kapott jó tanácsot, majd utcai bunyósból jutott el oda, hogy a UFC egyik legnépszerűbb harcosa lett. De Jorge Masvidal nem állna meg itt, rálépne a mcgregori útra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik