Sport

Meghalt Szvoboda Bence motorversenyző

Meghalt Szvoboda Bence motorversenyző, jelentette be a sportoló csapata. A 31 éves Szvoboda egy csehországi motorkrosszversenyen bukott vasárnap, a mögötte haladó riválisa pedig elgázolta. Kritikus állapotban, mentőhelikopterrel szállították egy prágai kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A hétfői vizsgálatok megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek. „Sajnos Bencének nincs esélye megnyerni ezt a csatát” – közölte kedden a csapata. Szvoboda szervezete szerdán adta fel a küzdelmet.

A mai napon 11:50-kor elveszítette élete legnagyobb harcát a magyar motokrossz kiemelkedő alakja. Emlékezzünk a sportolóra, aki 10 bajnoki címet nyert Magyarországon, kettőt Csehországban, egyet Ausztriában, és megannyi győzelmet aratott szerte Európában

– áll a HTS Team megemlékezésében, amiben azt is írják, hogy Szvoboda Bence az akarat és kitartás embere volt, aki sosem adta fel. „Felfoghatatlan tragédia ez mindannyiunk számára. Elviselhetetlen a fájdalom, ami körülvesz minket” – írták.

Szvoboda 2001-ben, kilencévesen kezdett el motorozni, tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok, Ausztriában a juniorok között ért el sikereket. Szerzett világbajnoki pontokat, és Európa-bajnoki dobogós helyezést is. Édesapja Szvoboda Tamás, amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző.

2021 szeptemberében egy Youtube-videóban mesélt a motorsporthoz fűződő kapcsolatáról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik