Sport

Magyar motorversenyző életéért küzdenek a prágai kórházban

Súlyos balesetet szenvedett Szvoboda Bence, tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motorversenyző a csehországi motorkrosszbajnokságon, kritikus állapotban szállították egy prágai kórházba. Külföldi és magyar oldalakon is elterjedt a halálhíre, mire a HTS Team Facebook-oldalán az alábbi közlemény jelent meg:

Bence a fejét ért ütés hatására eszméletét vesztette a pacovi versenypályán. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A mai vizsgálatok során megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani. Bence még nem tekinthető halottnak. A szülei ott vannak mellette a kórházban.

A HTS Team korábbi beszámolója szerint a vasárnapi versenyen Szvoboda elesett, a mögötte érkező rivális pedig elgázolta. Mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Szvoboda Bence Balatonberényben nőtt fel, de Kaposváron él. Édesapja Szvoboda Tamás, amatőr magyar bajnok motokrosszversenyző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik