Sport

Vallott a játékvezetői hármast társaival megverő izsáki férfi, szerinte lesgólt adott meg a bíró

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly augusztus 7-én bántalmazta a játékvezetőt két ismeretlennel a Kiskőrös-Dabas ( 0-3) Magyar Kupa mérkőzés után.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, a tettét pedig azzal indokolta, hogy a játékvezető szerinte megadott egy lesgólt.

Hozzátette, az ügyész felfüggesztett börtönt és labdarúgó sportrendezvény látogatásától való eltiltás kiszabását indítványozta a terhelttel szemben.

Az izsáki férfi a mérkőzés során többször is szidalmazta a játékvezetőt és két asszisztensét a társaival. A meccs vége után a játékvezető és asszisztensei elindultak az öltöző felé, de a futókör közelében a férfi és két ismeretlen bűntársa körbevették őket.

A vádlott hangosan kiabálva a bal kezével megfogta az egyik asszisztens mezét, majd tolni kezdte. Ekkor odalépett hozzájuk a játékvezető és felszólította a férfit, hogy hagyja abba, közben megpróbált a drukker és az asszisztens közé beállni.

Ekkor az izsáki férfi nyaktájékon ütötte a bírót, mire odalépett a másik asszisztens, akit az egyik ismeretlen bűntárs hátulról combon rúgott. Ezután terhelt többször is fejbe vágta az először bántalmazott asszisztenst. Mindezek után a játékvezetői hármas bemenekült az öltözőbe.

A többször fejen ütött asszisztens a verés miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a támadójuk megbüntetését. A többi érintett nem sérült meg. Az ügyész felfüggesztett börtönt és labdarúgó sportrendezvény látogatásától való eltiltást kért a férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik