Sport téli olimpia 2022

Magyarország első hódeszkás olimpikonja nagy esés után mutatta be a legjobb trükkjét

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

Kozuback Kamilla a 17. helyen végzett a big air szám hétfői selejtezőjében a pekingi téli olimpián, így nem jutott be a keddi 12-es döntőbe.

Kapcsolódó
Az olimpiák történetének első magyar snowboardosa egyből történelmet ír
Kozuback Kamilla három szabadstílusú számban is indul, erre egészen az idei játékokig nem volt példa.

Magyarország első hódeszkás olimpikonja három ugrást mutatott be, elsőre egy hátrafelé végrehajtott kétfordulatost (backside 720 weddle) hajtott végre, erre 51,50 pontot kapott, amivel a 14. helyen állt. Másodjára is hátra duplával próbálkozott (cab double underflip), ám a landolásnál a deszka a lejtő irányára merőlegesen csapódott be, ezért elesett és hason csúszott lefelé. Ezért pontszáma 5,50 lett, ebben a körben a legalacsonyabb. Két menet után így a 25. volt. Zárásként még bátrabban ment, dupla hátra szaltót ugrott (cab double underflip weddle), de mivel nem fogta meg ugrás közben a deszkáját, ezért 59 pontot kapott.

Így a pontszámból kikerült a második ugrása, összesen 110,50 pontja lett, amivel a 17. helyen zárt. A továbbjutást érő 12. helyhez ezúttal 127,50 pontra volt szükség.

Nagyon örülök, hogy a harmadik ugrásom jól sikerült, de lehet még tovább fejleszteni, nehezíteni. A második ugrásomnál túl hamar jöttem ki az ugratóból, ezért nem volt elég lendületem, és a deszkát nem tudtam a lejtőre tenni. Nagyszerűen éreztem magam az olimpián, hihetetlen, hogy mindhárom számban indulhattam, de félcsőben és a big airben további komoly edzésékre lesz szükség

– mondta az MTI-nek Kozuback, akire két hét múlva Svájcban a junior világbajnokság vár.

A 17 esztendős snowboardos eredetileg félcsőben jutott kvótához, amelyben 19. lett Pekingben, míg előtte slopestyle-ban is szerepelhetett, mert egy japán versenyző sérülése miatt bekerült a mezőnybe. Csakhogy a veszélyes pályán csupán néhány órát gyakorolhatott, így aztán múlt szombaton 28. helyen végzett. Kozuback big airben eredetileg nem szerzett kvótát, ám vasárnap kiderült, hogy visszalépés és sérülés miatt szerepelhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik