Sport téli olimpia 2022

„Szörnyen érzem magam” – bevállalós pályát akart, megint kiesett a kétszeres olimpiai bajnok

Zhang Chenlin / XINHUA / Xinhua / AFP
Zhang Chenlin / XINHUA / Xinhua / AFP

Óriási meglepetésre a szám egyik legnagyobb favoritja, Mikaela Shiffrin kiesett a női műlesiklók első futamában a pekingi téli olimpián.

A sportág jelenlegi legnagyobb sztárja, a kétszeres olimpiai bajnok Shiffrin a pálya elején rontott, és így nem tudta befejezni a futamot. A 26 éves Shiffrin számára eddig csalódás az olimpia, hiszen korábban óriásműlesiklásban is kiesett.

A kiesése után Shiffrin összetörve üldögélt a havon, majd később azt nyilatkozta, szörnyen érzi magát.

„Már a rajttól nagyon meg akartam nyomni a futamot, a lehető legbevállalósabb  módon szerettem volna végigmenni a pályán, mert tudtam, hogy az a leggyorsabb is egyben. Ez van” – nyilatkozta Shiffrin.

Az amerikai klasszist két honfitársnője is vigasztalta a Twitteren, a négyszeres olimpiai bajnok tornász, Simone Biles egyszerűen csak szíveket posztot, ezzel jelezve együttérzését,

míg a 2010-es vancouveri olimpián lesiklásban győztes Lindsey Vonn azt üzente Shiffrinnek, hogy emelje fel a fejét, mivel a mostani kiesése nem teszi semmissé a korábbi eredményeit.

Pekingben az arany a szlovák Petra Vlhováé lett, aki az első futamban 72 százados hátrányt szedett össze, aztán a másodikban nagyon összeszedte magát. Vlhova Szlovákia első olimpiai bajnoka lett alpesisíben.

Az első futamot a 88 fős mezőnyben a 44. helyen zárta a 19 éves Tóth Zita, aki a másodikban is szépen sízett, így végül összesítésben – Vlhovától közel 11 másodperccel elmaradva – a 40. pozícióban fejezte be szereplését. Az izraeli színekben szereplő Szőllősi Noa közvetlenül Tóth mögött a 41. lett.

Tóth Zita második futama:

eredmények, alpesisí, női műlesiklás:

1. Petra Vlhova (Szlovákia) 1:44.98 perc (1. futam: 52.89 másodperc/2. futam: 52.09 mp)
2. Katharina Liensberger (Ausztria) 1:45.06 (52.83/52.23)
3. Wendy Holdener (Svájc) 1:45.10 (52.65/52.45)
…40. Tóth Zita 1:55.86 (57.97/57.89)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik