Sport

Péni István az őt ért zaklatásról: Nehéz volt ezzel megküzdeni, de ebben nőttem fel

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Péni István volt az RTL Klub Reggeli c. műsorának a vendége szerdán, amelyben elsősorban doppingügyéről és a sportágban kirobbant botrányról is beszélt. A nemrég az Európa-bajnoki címét megvédő sportoló név említése nélkül, de elmesélte, ami vele történt, hogy bár pozitív lett a doppingtesztje, de sikerült bizonyítania, hogy szabotázs történt, így felmentették.

Kapcsolódó
„Évek óta zaklatásnak vagyok kitéve” – Péni István nem akarta elhinni, hogy megmérgezték
Péni István évek óta mondta a szövetségnek, hogy nem bírja tovább, de nem történt semmi. Most először beszélt minden idők legmocskosabb sportlövőbotrányáról.

Nemrég egy interjúban mondta el, hogy évek óta zaklatják, erre most rákérdeztek nála a műsorvezetők, mire azt felelte, nem szívesen nyilatkozott erről korábban, mert azt hitte, a magyar szövetség házon belül meg tudja oldani, és sem a szervezetet, sem a versenyzőtársát nem akarta lejáratni. Hat éve tart mindez, nyíltan, üzenetekben, érkeznek a beszólások a szállodában, a dobogón is akár.

Nagyon nehéz volt ezzel megküzdeni, de tényleg az van, hogy ebben nőttem fel. Azért hat év alatt megtanulja kezelni az ember ezt a helyzetet

– mondta a 24 éves Péni, aki próbált mentálisan felkészülni minderre, és szerinte mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ilyen előzmények után is Európa-bajnoki címet nyert. Említette azt is, hogy a legszörnyűbb érzés az volt, hogy bár nem követett el semmit, mégis évekre eltilthatták volna, ráadásul semmi garancia nem lett volna rá, hogy ha visszatér, akkor ez nem ismétlődik meg.

Péni István és Pekler Zalán egy márciusi világkupa-versenyen visszalépett a csapatdöntőtől, mivel szerintük a társuk, többszörös világ- és Európa-bajnok Sidi Péter szabálytalan fegyverrel akart kiállni. A nemzetközivé dagadó botrány aztán azzal folytatódott, hogy kiderült, az egyik magyar doppingtesztje pozitív lett Indiában, majd Péni bejelentést tett a szövetségnél, hogy valaki az engedélye nélkül a szobájában járt és ott tartózkodott 45 percig – bár ő nem, a szövetség megnevezte Sidit, akinek felfüggesztették a versenyengedélyét. Kiderült, hogy Pénié volt a pozitív minta, aki azzal védekezett, hogy a vitaminjába keverték a tiltott a szert, majd a magyar és a nemzetközi szövetség is felmentette, így indulhatott el az eszéki Eb-n.

Kapcsolódó
Sportlövőbotrány: Sidi Péter vallomást tett, ami újabb kérdéseket vet fel
A világ- és Európa-bajnok sportlövő a szerkesztőségünk birtokába jutott levélben ismertette saját verzióját arról, miért töltött 45 percet versenyzőtársa, Péni István szállodai szobájában annak engedélye nélkül.

Sidi Péter visszautasította az ellene felhozott vádakat, írásos vallomásában pedig az szerepelt, hogy Péni a szobájába invitálta őt beszélgetésre, és átadott neki egy kártyakulcsot is. Péni István nem volt a szobájában, ezért várt rá. „Most már tudom, hogy a célja az volt, hogy okot csináljon egy fegyelmi büntetésre, hogy eltiltsanak, és ne tudjak részt venni a mostani Eb-n és az olimpián” – állt Sidi vallomásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik