Sport

Kabátja merevsége miatt zárták ki a magyar sportlövőt az Eb-n

Jonathon Nackstrand MTI / EPA / OIS / IOC
Jonathon Nackstrand MTI / EPA / OIS / IOC

Pekler Zalánt kizárták, így nem jutott egyetlen magyar versenyző sem fináléba a férfi puskások 50 méteres összetett számában az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Pekler 1181 kört lőtt, a térdelő sorozata fantasztikusan sikerült (398 kör), de jól mentek a fekvő (396) és az álló testhelyzetben leadott lövései is (387). Eredményével döntős lehetett volna. A viadal előtti napon a felszerelésével még minden rendben volt.

A verseny utáni ellenőrzéskor, az úgynevezett visszamérés során viszont a kabátja merevsége (stiffness) nem a megfelelő értéket mutatta, így kizárták.

Mivel viszonylag új kabátról van szó, ezért pénteken kétszer is ellenőriztettem és minden rendben volt vele. A térdelő parádésan sikerült, a fekvő  is jó lett, és az álló testhelyzetben leadott lövésekkel is elégedett vagyok. Végre kijött a lépés, lőhettem volna a döntőben. Szörnyű, hogy így kell véget érnie a versenynek

– fogalmazott Pekler.

A légpuskában aranyérmes Péni István az összetettben 1178 kört ért el, és egy kör hiányzott neki a döntőhöz. A térdelőben 391 kört, a fekvőben 399-et, míg az állóban 388 kört teljesített.

„Az 1178 kör általában elég a fináléhoz, most egy körön múlott a döntő. Jó idő volt, sok jó eredmény született. Erre a számra kevesebbet tudtam készülni az elmúlt időszakban, de amiért jöttünk, azt teljesítettem, és készülök tovább az olimpiára” – mondta Péni.

A harmadik magyar, Vas Péter 1158 kört ért el.

A kiemelt képen Pekler a 10 méteres légpuskás lövészet előtt gyakorol a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik