Sport

Péni Istvánt a Nemzetközi Sportlövő Szövetség is felmentette

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség Orvosi és Antidopping Bizottságának vizsgálata után az ISSF felmentette Péni István válogatott sportlövőt. Ez annyit tesz, hogy az eszéki Európa-bajnokságon indulhat a magyar sportoló, sőt az olimpiai szereplés sincs már veszélyben számára.

Kapcsolódó

Péni a 2021. márciusában megrendezett Világ Kupán Új-Delhiben pozitív mintát adott, de videós bizonyíték van rá, hogy szabotálták a sportlövőt. A Magyar Sportlövő Szövetség ezért feloldotta Péni önkéntes felfüggesztését.

Az ISSF Orvosi és Antidopping Bizottságának elnöke ugyancsak arra jutott, hogy Péni vétlen volt, vele szemben szabotázs történt. Az MSSZ pénteki közleményében kiemelte, gyors és humánus döntést hozott az ISSF Pénivel kapcsolatban.

A laboratóriumi vizsgálatok egyértelműen kimutatták az oda egyáltalán nem illő Furosemid jelenlétét a bevizsgált, Péni István által használt D-vitamin kapszulákban. A bontatlan dobozokkal végzett laboratórium vizsgálatok igazolták, hogy az említett D-vitamin normális esetben Furasemidet nem tartalmaz.

Sidi Péter esetében azonban még várni kell a döntésre. A magyar sportlövő egyértelműen, láthatóan, szabálytalanul lépett be és illegálisan tartózkodott 45 percig Péni István szállodai szobájában. Sidi a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke által feltett három kérdésre nem adott magyarázatot:

  • Kinek a megbízásából lépett be Péni István szobájába?
  • Kitől kapott kulcsot a szobába való belépéshez?
  • Mit csinált a szobában?

Sidi egyébként nem indulhat az Európa-bajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik