Sport

Visszatér a tragikus Forma-2-es balesetet túlélő pilóta

Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images
Bryn Lennon - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Az autósport egyik rettenetes fejezete volt a Forma-2-es Belga Nagydíj, amelynek második körében a hírhedt Eau Rouge utáni kanyarban történt, hogy Anthoine Hubert autója megcsúszott és a falról visszapattanva több autóval ütközött.

Kapcsolódó
Borzalmas baleset miatt fújták le a Forma-2-es futamot
Ketten kórházba kerültek a horrobukás után.

Hubert életét nem tudták megmenteni, a 218 kilométer/órával belecsapódó Juan-Manuel Correáét viszont szerencsére igen. Az ecuadori születésű versenyzőnek mindkét lába eltört, a gerincvelője is megsérült, és három hétig mesterséges kómában tartották, majd hónapokig kezelték. Ennek ellenére hétfőn bejelentette, hogy az F3-as ART Grand Prix pilótája lesz.

Rendkívül szerencsés vagyok, hogy újra versenyezhetek mindazok után, amin keresztülmentem. Számomra most futamgyőzelemmel ér fel, hogy újra beülhetek egy versenyautóba

– mondta Correa, akinek az álma változatlanul a Forma-1-es szereplés, és a mostani az első lépés a visszatérés felé vezető útján.

Correát szeptember elejétől tartották két hétig mesterséges kómában, de csak október második felében tudott újra lábra állni. Azóta nem ült versenyautóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik