Élő Sport

Küzdelmes csatában sikerült fordítani Románia ellen a női kézilabda Eb-n

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix via AFP
BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix via AFP
A németek elleni vereség után javított a magyar női kézilabda-válogatott, amely két góllal, 26-24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokságon.

A magyar csapat kezdett jobban, Bíró Blanka védéseinek és a gyorsabb támadásoknak köszönhetően többször is sikerült három góllal meglépni. 9-6 után aztán Denisa Dedu feljavult, védéseit kihasználva a románok 10-12-ről 14-12-re fordítottak, és végül egygólos előnnyel zárták a félidőt.

Kapcsolódó
Császár Gábor 36 évesen is készen áll az új kihívásra
A 243-szoros válogatott magyar irányító hat év után klubot vált és az Amicitia Zürichben folytatja.

A fordulás után még a 36. percben is a románoknál volt az előny (15-17), onnan sikerült egy 5-1-es sorozattal 20-18-ra fordítani. Ugyan a koronavírus miatt hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase remekelt, kilenc kísérletből nyolc gólt szerzett, de egymaga kevés volt ahhoz, hogy megfordítsa az eredményt.

A vége 26-24 lett a magyarok javára, a mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, ám a meccs legjobbjának Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be. Lakatos Rita öt gólt szerzett.

A kapusok közül Bíró Blanka kilenc, Denisa Dedu nyolc, Szikora Melinda és Ana Mazareanu pedig egy-egy lövést védett.

A magyar együttes kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán.

Holland siker a németek ellen

A nap másik mérkőzésén a világbajnok holland női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Németországot, ennek ellenére nem lehet ott az elődöntőben.

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, ám erre Hollandiának az egymás elleni eredmények miatt már nincs esélye. A hétszeres Európa-bajnok norvégok korábban biztosították továbbjutásukat, a második hely sorsa pedig kedden, a horvát-német meccsen dől el.

A Ferencváros játékosai közül a holland Angela Malestein hat, a német Julia Behnke négy, Emily Bölk pedig három gólt szerzett.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II. csoport

Magyarország – Románia 26-24 (13-14)

Hollandia – Németország 28-27 (14-15)

Véletlen könyökös

Magyar támadásnál Zácsik könyöke eltalálta Polocosert, le kellett támogatni, alig áll a lábán, ebből nem nagyon lesz folytatás.

Nagy rohanás

Lukács is betalált, a másik oldalon Neagu szépített (2-1) – eddig nagy a rohanás.

Holland siker nagy csatában

A hétfői másik mérkőzésen a világbajnok holland női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Németország csapatát, mégis elveszítette esélyét az elődöntőbe jutásra.

A hétszeres Európa-bajnok norvégok korábban biztosították továbbjutásukat, a második hely sorsa pedig kedden a horvát-német meccsen dől el.

Csere, de nem úgy

A szövetség hétfő reggel bejelentette, hogy Tóvizi Petra helyett Pásztor Noémi kerül a keretbe, majd egy óra múlva helyesbített, hogy Tóth Eszter bölcsességfog-gyulladása miatt nem tudja vállalni a játékot. Tóvizi így végül maradt a csapatban és Lakatos Rita került vissza a keretbe, akit az első csere alkalmával váltott Tóth.

Kapcsolódó
Begyulladt fog alakította át a női kéziválogatott keretét
Át kellett variálni az előzetesen tervezett cserét a kapitányoknak.

Egy éve kikaptunk

A felek legutóbb a tavalyi, Japánban rendezett világbajnokságon találkozott, akkor az utolsó csoportmérkőzésen a továbbjutás volt a cél, de hiába vezettünk a félidőben 16-10-ra, végül 28-27-re kikaptunk. Az akkori szövetségi kapitány, Kim Rasmussen ugyan magára vállalta a felelősséget, de a sajtótájékoztatón azt mondta, a delegátus direkt döntötte el a mérkőzést, ami szégyen a sportágra nézve.

Kapcsolódó
Egy éve Kim Rasmussen bírózásától volt hangos a kézilabdavilág
Ismét egy román-magyar meccs jön, egy éve botrányt okozott Neaguék győzelme.

100. mérkőzés

A két csapat 100. alkalommal csap össze, eddig 56 magyar, illetve 34 román győzelem született, 9 meccs pedig döntetlennel ért véget.

Olvasói sztorik