Sport

Császár Gábor 36 évesen is készen áll az új kihívásra

Facebook.com/GCAmicitia/
Facebook.com/GCAmicitia/
Hat év után klubot vált, és a Kadetten Schaffhausentől a rivális Amicitia Zürich férfi kézilabdacsapatához szerződik Császár Gábor.

A GC Amicitia Zürich a saját hivatalos honlapján közölte a hírt, miszerint a 243 válogatott mérkőzésén 845 gólig jutó magyar irányítót, Császár Gábort három évre sikerült megszereznie.

A klub honlapja azt írta, Császár a svájci kézilabda egyik meghatározó alakjává vált az elmúlt években (nem csoda, hiszen 2016-ban és 2017-ben is az év játékosa lett, utóbbi évben a gólkirályi címet is elnyerte), és nagyon komoly tapasztalatot adhat a feltörekvő zürichieknek.

„Fizikailag és mentálisan készen állok egy új kihívásra. Arra, hogy segíthetek valamit felépíteni. Jól ismerjük egymást, a GC Amicitia Zürich nagy hagyományokkal rendelkező klub, amely az elmúlt években megalapozta a lehetőségét annak, hogy visszanyerje régi fényét” – nyilatkozta Császár Gábor.

A klub elnöke, Philip Hohl világklasszisként emlegeti a magyar irányítót, akivel minden bizonnyal sikerül majd az előrelépés. „Vele veszélyesebb lesz a játékunk, és inspirálja a csapattársait is. A klub további fejlődésének jele, hogy most újra ilyen játékost szerződtethetünk” – mondta.

Tom Heer sportigazgató hozzátette, Császár nem csupán egy világklasszis játékos, de egy remek fickó is, akivel javulhat a csapat és ambiciózusabb céljai lehetnek.

Büszke vagyok arra, hogy Császár Gábor minket választott.

Császár Gábor 2001-ben mutatkozott be a magyar élvonalban a Dunaferr színeiben, 2007-ben a dán Viborg, 2009-ben a francia Chembéry következett (közben rövid ideig játszott a spanyol Santander színeiben is). 2010-ben hazatért a Veszprémbe, három év után azonban elfogadta a PSG ajánlatát. 2015 februárjában igazolt a Schaffhausenhez.

A válogatottal a legnagyobb sikereket az athéni és a londoni olimpián érte el a két negyedik helyezéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik