Élő Sport

Küzdelmes csatában sikerült fordítani Románia ellen a női kézilabda Eb-n

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix via AFP
BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix via AFP
A németek elleni vereség után javított a magyar női kézilabda-válogatott, amely két góllal, 26-24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokságon.

A magyar csapat kezdett jobban, Bíró Blanka védéseinek és a gyorsabb támadásoknak köszönhetően többször is sikerült három góllal meglépni. 9-6 után aztán Denisa Dedu feljavult, védéseit kihasználva a románok 10-12-ről 14-12-re fordítottak, és végül egygólos előnnyel zárták a félidőt.

Kapcsolódó
Császár Gábor 36 évesen is készen áll az új kihívásra
A 243-szoros válogatott magyar irányító hat év után klubot vált és az Amicitia Zürichben folytatja.

A fordulás után még a 36. percben is a románoknál volt az előny (15-17), onnan sikerült egy 5-1-es sorozattal 20-18-ra fordítani. Ugyan a koronavírus miatt hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase remekelt, kilenc kísérletből nyolc gólt szerzett, de egymaga kevés volt ahhoz, hogy megfordítsa az eredményt.

A vége 26-24 lett a magyarok javára, a mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, ám a meccs legjobbjának Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be. Lakatos Rita öt gólt szerzett.

A kapusok közül Bíró Blanka kilenc, Denisa Dedu nyolc, Szikora Melinda és Ana Mazareanu pedig egy-egy lövést védett.

A magyar együttes kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán.

Holland siker a németek ellen

A nap másik mérkőzésén a világbajnok holland női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Németországot, ennek ellenére nem lehet ott az elődöntőben.

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, ám erre Hollandiának az egymás elleni eredmények miatt már nincs esélye. A hétszeres Európa-bajnok norvégok korábban biztosították továbbjutásukat, a második hely sorsa pedig kedden, a horvát-német meccsen dől el.

A Ferencváros játékosai közül a holland Angela Malestein hat, a német Julia Behnke négy, Emily Bölk pedig három gólt szerzett.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II. csoport

Magyarország – Románia 26-24 (13-14)

Hollandia – Németország 28-27 (14-15)

Megvan a győzelem

Buchesci még bevert egy hetest a jobb felsőbe (25-23), majd Szöllősi-Zácsik megpattanó lövése is bement (26-23). A végén még jött egy román hetes, Buceschi góljával alakult ki a 26-24-es végeredmény.

Eldőlt?

Lakatos ötödik góljával talán el is dőlt (25-22).

Kettővel vezetünk

Osatase már nyolc gólnál jár (22-22), Schatzl a balszélről a rövidet választja (23-22). Seraficeanu jobbról kapufát lőtt, Lakatos negyedik góljával a hajrára kettőre nőtt az előnyünk (24-22).

Román időkérés

Lakatos góljával ismét magyar előny (22-21), egyből időt is kértek a románok.

Jobbszél, ejh...

Az nagy előny, hogy a románoknak nincs jobbszélsőjük: Popa egyszer kapu mellé ejtett, most a lövése majdnem taccs lett. Mire leírtuk, Faluvégi is lőtt egy hasonlót…

Szikora hetest védett

Laslo egyenlített (20-20), Klujber ezúttal a bal alsóba lőtte a hetest (21-20). A másik oldalon Laslo harcolt ki büntetőt, de Neagu lövését a csereként beállt Szikora kivédte.

Nagy a kapkodás

Neagu hibázott, Tomori ziccert rontott, gólt Ostase szerzett (20-19).

Román időkérés

Szöllősi-Zácsik betörésből volt eredményes (19-18), majd Tomori labdaszerzését követően Schatzl lőtt gólt nagyon szűk helyről (20-18). Időt is kértek a románok.

Fej fej mellett

Helembai javított a következő akcióban, ismét itt a vezetés (18-17). De jött Neagu (18-18).

Ajaj

Neagu alaposan elmérte, el sem találta az üres kaput . Nálunk ugyanez: Helembay ziccerben kapu mellé lőtt.

Egyenlítés emberhátrányban

Neagu kettőre növelte az előnyt, Klujber hetesből szépített (16-17). Háfra kiállítása ellenére Lakatos szerzett gólt (17-17).

Schatzl keze nem remeg

Háfra után Popa is betalált (14-16), de sokkal nagyobb is lehetne a különbség már. Szerencsére Schatzl keze nem remegett meg (15-16).

Folytatódott

Az első gólra – három elrontott támadás után – Osatase révén bő két percet kellett várni (13-15). Aztán Laslo ziccerét védte Bíró.

Félidő: 13-14

Seraficeanu a jobb kapufára ejtett, maradt pár másodperc, időt kértek a magyarok, de ól nem született. A félidőben 14-13 a románoknak.

Laslo egyenlített

Bíró védését követően Ostase reagált a leggyorsabban, csakúgy, mint a másik oldalon Helembay (12-10). Laslo szépített, már pár eredménytelelen támadás után ugyanő egyenlített (12-12).

20 perc, két gól

Zácsik góljára Serficeanu újabb ejtéssel válaszolt, de Kovacsics még szerzett egy gólt emberelőnyből (11-9).

Kapaszkodik az ellenfél

Ostase góljára Schatzl válaszolt (9-6), majd Neagu gólja (9-7) után Popa kapott két percet, de Serficeanu így is betalált (9-8).

Már három ide

Schatzl és Lukács góljaival háromra nőtt az előny (7-4), két elrontott román helyzet mellett ráadásul Dinca elcserélte magát, emberelőny itt.

Eddig csak mi vezettünk

Klujber hetest rontott, de a kipattanót nem hibázta el (4-3), Ostase egyenlített (4-4). Zácsik révén ismét itt az előny (5-4).

Egyenlő

Schatzl is betalált (3-1), Buceschi szépített (3-2), Dinca egyenlített (3-3).

Olvasói sztorik