Sport

Tyson félmeztelenre vetkőzve mutatta meg, hogy 45 kilót fogyott

Vasárnap hajnalban, a Los Angeles-i Staples Centerben rendezik majd Mike Tyson és Roy Jones Jr. bokszmeccsét, amit kis túlzással az egész világ vár. Az 54 éves Tyson a Good Morning Americának nyilatkozott hétfőn, és épp arról beszélt hogy annyira formában van, hogy összességében 45 kilogrammtól szabadult meg az elmúlt években. Hogy bizonyítsa igazát, váratlanul félmeztelenre vetkőzött és megmutatta a felsőtestét.

„Vegán lettem. A feleségem azt mondta, pattanjak fel a futópadra. Tizenöt percet terveztem, két óra múlva szálltam le” – nyilatkozta az adásban.

Minden idők egyik legjobb ökölvívója, a sportág legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka még tavasszal lengette be, hogy újra edzésbe áll és szívesen vállalna ismét meccset. Nyáron jött képbe Roy Jones Jr., aki négy súlycsoportban is nyert vb-övet anno, megegyeztek egy szeptemberi bunyóban, azt tolták el végül magyar idő szerint november 29. hajnalra.

Mivel bemutatómeccs lesz, így nyolc kétperces menetet terveznek, amit a mérkőzésvezető bármikor félbeszakíthat, ha úgy ítéli meg, már túl durva a küzdelem. A nehézsúlyú meccseken megszokott 10 helyett 12 unciás kesztyűket használnak majd Tysonék. Mike Tysonnak 2005-ben, Roy Jonesnak 2018-ban volt az utolsó profi mérkőzése.

Kiemelt kép: Noam Galai / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik