Sport

Az év meccseként emlegetik a két ketrecharcos háborúját

Elájult a Twitter népe a Las Vegas-i UFC-gálán megrendezett Dustin PoirierDan Hooker meccstől.

A két könnyűsúlyú ketrecharcos az első perctől kezdve mindent beleadott, és ebből óriási meccs alakult ki. Poirier a pontozóknál elvesztette az első két menetet, de aztán rákapcsolt, és végül egyhangú pontozással őt hozták ki győztesnek.

“Ilyen a harc. Addig nem lehet harcról beszélni, amíg az embernek nem kell valamilyen nehézséget leküzdeni. Épp ezt tettük ma este” – nyilatkozta Poirier, aki tavaly szeptemberben kikapott a korábban Conor McGregort is legyőző Habib Nurmagomedovtól, és mostani sikerével 26 győzelmet és 6 vereséget számlál.

A két harcos összesen 390 ütést vitt be (ebből 208 Poitier nevéhez fűződött), ami a legtöbb könnyűsúlyú meccseket tekintve, és az ötödik legmagasabb szám a UFC történetében.

A meccs után az új-zélandi Hooker a szállodából jelentkezett be, és az arcán jól látszottak a csata nyomai, a szemhéját például össze kellett varrni, de az orra is fel volt dagadva rendesen.

Poirier azt mondta, pár menetet még kibírt volna, de azért az ő arca is ki lett dekorálva, igaz, ez elkerülhetetlen ebben a sportágban.

Kiemelt kép: Chris Unger/Zuffa LLC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik