Sport

Most elmaradt a portugál csoda a kézi-Eb-n

Az izlandi férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Portugáliát az Európa-bajnokság középdöntőjében. A magyarok csoportjában egyre sűrűsödik a mezőny.

A portugálok megmutatták, hogyan lehet egy rosszul elkezdett meccsbe visszarázódni: 0-4-re, majd 1-7-re is álltak Izland ellen a középdöntő vasárnapi meccsén, ehhez képest a második játékrész elején 14-14-nél utolérték ellenfelüket, sőt, Antonio Aeria góljával a 37. percben már ők vezettek 17-16-ra.

Dudaszós góllal ért véget az első félidő:

Izland megrázta magát, fordított és három góllal ellépett, azonban a portugálokat már nem lehet leírni semmilyen helyzetben, innen is visszajöttek és 22-22-re egyenlítettek. Bár az utolsó tíz percnek az izlandiak vágtak neki kétgólos előnnyel, nem lehettek nyugodtak, a legvégéig nyílt maradt a meccs, de Miguel Martins eladott labdája, majd Alexis Borges kiállítása megpecsételte Portugália sorsát.

Az izlandiaknál Janus Dadi Smarason nyolc gólt dobott, a portugáloknál Martins és Aeria négy-négy találatig jutott. Björgvin Pall Gustavsson 12, Alfredo Quintana 11 védéssel zárt.

A magyarokkal azonos csoportból érkező Izland így megszerezte első pontjait a középdöntőben, míg Portugália ezúttal nem tudta borítani a papírformát. 16.15-től Magyarország Szlovéniával meccsel.

Eredmény – férfi kézilabda Eb, középdöntő, II csoport, 2. forduló

Izland – Portugália 28-25 (14-12)

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik