Sport

Vranjes számára különleges lesz a magyarok elleni meccs a kézi-Eb-n

Szlovénia ellen folytatja szereplését a magyar kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjében, a mérkőzés pedig azért is érdekes lesz, mert a szlovén kispadon az a Ljubomir Vranjes ül majd, aki nem is olyan rég még magyar szövetségi kapitány volt.

Egyáltalán nincs rossz érzésem a magyarok elleni meccs miatt, én nagyon szerettem önöknél élni. Másrészt mindig különleges olyan csapat ellen szerepelni, amelyet korábban te vezettél, a magyarok elleni nekem is az lesz

– mondta a Nemzeti Sportnak Vranjes. Arról is beszélt, hogy ugyan jól ismeri a magyar váloatottat, amelynek Szlovéniához hasonlóan a védekezés az erőssége, ha a csapata rossz napot fog ki, akkor úgyis kikap.

Megfizetnének a szlovénok a vb-selejtezős kudarcért
2018-ban az a Vranjes ült a magyar kispadon, aki vasárnap már ellenfél lesz. Bánhidi Bencét pedig vadállatnak tartják a hatoson.

Szlovénia eddig hibátlan az Eb-n, a középdöntő első fordulójában Izlandot verték. A magyar válogatott két győzelem és egy döntetlen után Norvégia ellen szenvedte el első vereségét.

Egy világversenyen nem szabad azon rágódni, ami volt. A pozitív dolgokból kell továbbra is erőt meríteni, a negatívokat redukálni és elfelejteni

mondta arról a mérkőzésről Nagy László az MTI-nek.

A két csapat eddig 26 alkalommal találkozott egymással, egy döntetlen mellett a magyarok 12-szer, a szlovének 13-szor győztek.

A vasárnapi programférfi Eb, középdöntő, II. csoport, 2. forduló

14.00: Portugália-Izland
16.15: Magyarország-Szlovénia
18.30: Norvégia-Svédország

Kiemelt kép: Jonathan NACKSTRAND / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik