Sport

Petr Cech hokikapusnak állt, már csapata is van

Megvalósítja álmát Petr Cech és miután abbahagyta a labdarúgói karrierjét, új sportágban áll kapuba: jégkorongban. Nem titok, hogy a plzeni családban felnövő futballista gyerekkorában hokikapus akart lenni, ám édesapja inkább arra biztatta, hogy focizzon, mert a jégkorongfelszerelések nagyon drágák voltak.

Cech szót is fogadott és szép lassan a világ egyik legjobbja lett a poszton:

  • négyszeres angol bajnok,
  • egyszeres Bajnokok Ligája- és Európa Liga-győztes lett,
  • emellett négyszer FA Kupát, háromszor Ligakupát és háromszor Angol Szuperkupát nyert csapataival,
  • 2005-ben a világ legjobb kapusának választották, Európában háromszor is a legjobbnak járó díjat kapta.

Az idén 37 éves immár visszavonult labdarúgó minden szabadidejében azon volt, mióta abbahagyta a focit, hogy jégkorongozóként is beállhasson a kapuba és a Guildford Phoenix csapata le is csapott rá.

Petr nagy fogás nekünk, remek fickó, aki keményen edz. Már alig várom, hogy debütálhasson nálunk! Izgatottak vagyunk vele kapcsolatban, mióta nálunk edz folyamatosan fejlődik, hétvégén valószínűleg be is mutatkozik

– mondta újdonsült játékosáról Milos Melicherik edző.

Petr Cech is izgatottságának adott hangot és kiemelte, húsz évnyi foci után nagyon fogja élvezni, hogy egy egészen másik sportágban is megmutassa magát. A brit másodosztályú hokiligában vasárnap játszik majd a Phoenix a Swindon Wildcats ellen, arról viszont nincs hír, hogy a Chelsea-nél betöltött tanácsadói posztját ezt hogyan befolyásolja.

Kiemelt kép: Naomi Baker/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik