Sport

Jégkorongkapus is meghalt a kitzbüheli mészárlásban

Vasárnapra virradó éjjel az Innsbruckhoz közeli osztrák síparadicsomban, Kitzbühelben egy 25 éves férfi megölte volt barátnőjét, annak új barátját, valamint a 19 éves lány szüleit és testvérét is.

Lelőtte a volt barátnőjét és annak egész családját egy osztrák férfi
A 25 éves elkövető rögtön utána jelentkezett a rendőrségen.

Osztrák lapok szerint az egyik áldozat a 24 éves jégkorongkapus, Florian Janny volt, aki jelenleg az Alpesi Ligában (Alps Hockey League) szereplő EC Kitzbühelben védett. Első mérkőzését éppen szombat este vívta, amikor csapata hazai pályán 2-1-re kikapott az olasz Asiagótól.

Janny a 2016-17-es és a 2017-18-as szezonban a EHC Liwest Black Wings Linz színeiben összesen 21 mérkőzésen szerepelt az EBEL-ben is, három alkalommal pályára lépett a Fehérvár ellen is. (Sőt, 2012-ben még a az EBEL utánpótlás bajnokságában, az EBYSL-ben is védett a magyar csapat ellen.)

Florian Jannyval nem csupán egy kapust, hanem mindenekelőtt nagyszerű embert és barátot veszítettünk el. Ezekben a nehéz órákban részvétünket fejezzük ki a Florian családnak, és még mindig nem fogtuk fel, hogy soha többé nem látjuk őt. Óriási űr maradt utána

– mondta Christian Perthaler, a Linz ügyvezető igazgatója.

Florian Janny Linzben öt éven át játszott együtt a fehérváriak jelenlegi kapusával, Michael Ouzasszal, aki a magyar csapat Facebook-oldalán búcsúzott tőle:

Flo több évig volt a kapustársam Linzben. Keményen dolgozott, mindenkit támogatott és minden nap mosollyal lépett be az öltözőbe, a jókedve pedig kemény munkával párosult. Ami ennél is fontosabb azonban, az az, hogy jó barátom volt, akinek nagy szíve volt és bármit megtett volna bármelyik csapattársáért. Sokaknak fog hiányozni.

Kiemelt fotó: Twitter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik