Sport

WhatsApp-üzenetben mondott le a szinkronúszók támadott elnöke

Hétfőn írtunk Balogh Sándorról és a magyar szinkronúszásban kipattant ügyről. Röviden a lényeg: Balogh tavaly májusban lett a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnöke, de a tagszervezetek mintegy harmada elégedetlen volt a munkájával, ezért közgyűlés összehívását indítványozták.

Az elnököt kritizálóknak többek között az volt a gondjuk, hogy Balogh a 2020-as olimpia eredményessége érdekében tárgyalásokat kezdett az oroszokkal egy versenyző honosítása érdekében.

Balogh Sándor éppen belefulladni készül a szinkronúszásba
A vizes-vb-t rendező cég gazdasági igazgatóját, a szövetség nyolc hónapja megválasztott elnökét visszahívhatják tisztségéből.

Balogh végül közleményt adott ki, amelyben azt írja, az utóbbi hetek eseményeit és beszélgetéseit értékelve március 17-i hatállyal lemond az általa büszkeséggel viselt elnöki pozícióról.

“A szinkronúszás a világsikerrel zárult 2017-es FINA-vb után fejlődésének új szakaszába lépett Magyarországon. A figyelem középpontjába került, és a sportolók szülei helyett már többezres tömeg szurkolt a magyar sportolóknak a 2018-ban Budapesten megrendezett 2 nagyszerű, szakmailag is elismert világeseményen.

Úgy érzem, hogy az eltelt 9 hónapban betöltöttem a szerepemet, hiszen az elnökség tagjaival feljuttattuk a sportágat egy olyan szintre, ahol Magyarországot már nemzetközileg jegyzik, így méltó helyen elismertetik. Jó szívvel tudom átadni a szerepet azoknak, akik erről a szintről tőlem átvéve szakmailag megalapozottabban tudják ezt a csodálatos sportágat tovább kormányozni, sikerre vinni a nemzeti és nemzetközi sportélet gyakran viharos vizein”

– áll a közleményben.

Úgy tudjuk, Balogh egy WhatsApp-üzenetben küldte el a lemondását az elnökségi tagoknak és a szakállamtitkárságnak. A rendkívüli elnökségi ülést február 9-én tartják meg, és bizonyára ott is előkerül majd Balogh lemondása, amit nem mindenki tart hivatalosnak.

A nyitóképen a Duna Arénában 2018. május 20-án rendezett szinkronúszó világkupa gálaműsorának egyik résztvevője látható. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik