Sport

Változtat a taktikán a magyar kéziválogatott

Csoknyai István szövetségi kapitány elmondta, a magyar férfi kézilabda-válogatott változtat a cseretaktikáján az Angola elleni csoportmérkőzésen (vasárnap, 18 óra) a német-dán közös rendezésű világbajnokság vasárnapi játéknapján, írja az MTI.

Voltak olyan időszakok [a pénteki nyitómeccsen], amikor a támadás és a védekezés közötti átmenetben három játékost is cseréltünk, ezt vasárnap nem fogjuk tudni megcsinálni, és nem is jó ez az irányvonal. Nem tudtunk kontragólt lőni, illetve Angola rendkívül gyors kézilabdát játszik, ezért is biztos, hogy ezen változtatnunk kell. Maximum egy cserét tervezünk, speciális esetben lehet csak kettő

– mondta az MTI-nek a válogatott szombati edzésén a szakember.

Csalódás: csak döntetlenre futott a kéziválogatottnak Argentína ellen
A magyar férfi kézilabda-válogatott az első félidőben még közepesen, a másodikban viszont nagyon gyengén játszott, és végig rohant az eredmény után &#

A magyar válogatott a koppenhágai D csoportban pénteken meglepetésre csupán 25-25-ös döntetlent játszott a dél-amerikai kontinensbajnok Argentínával, vasárnap 18 órától Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik. A hatosból az első három jut a középdöntőbe.

A szakvezető hozzátette, szeretnének mindenkit játszatni, ezért Nagy Lászlóval gyakorolták a támadást és a védekezést is a szombati edzésen.

Az argentinok elleni találkozón a Veszprém jobbátlövője csupán néhány percet töltött a pályán, Székely Márton és Császár Gábor pedig egyáltalán nem játszott.

Csoknyai elmondása szerint péntek este videózással és megbeszéléssel, szombat délelőtt pedig hibajavítással és felkészüléssel telt az idejük. A felvételeket összevágták, és a hibákat tartalmazó jeleneteket megbeszélték a csapattal.

Sajnos nem úgy alakult az első meccs, ahogy szerettük volna, de próbáljuk kijavítani a hibákat, és keressük, miben tudnánk előrelépni

– magyarázta a szövetségi kapitány.

Hozzátette, az előzetes esélylatolgatások során csekélyebb játékerőre számítottak Angola csapatától, de pénteki meccsükön látták, hogy nagyon komoly csapatról van szó. Az afrikaiak a csoportkör első fordulójában meglepetésre 24-23-ra legyőzték Katart.

Látszik, hogy nagyon összeszokottak, nagyon atletikusak, és nagyon jó kézilabdát játszanak. Ennek tükrében talán nem is volt meglepő, hogy megverték Katart, tehát holnap pokolian nehéz mérkőzés vár ránk

– szögezte le Csoknyai.

Lékai Máté úgy fogalmazott, nagy csalódás volt az egész csapat számára az első csoportmérkőzés, és azt is hallották, hogy szinte az egész ország így élte meg a döntetlent.

Nagyon szeretnénk, ha meglenne az első győzelmünk a világbajnokságon. Nagyon kellemetlen stílusban játszanak az angolaiak, szinte egy klubcsapattal jöttek, hiszen tizenkét játékosuk azonos klubban szerepel, de nem lehet más célunk, mint nyerni

– nyilatkozta.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Ferencváros), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Ademar León, spanyol)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Tartalékok: MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik