Sport téli olimpia 2018

Liu Shaolin Sándor újabb ötödik helyet ért el az olimpián

Liu Shaolin Sándor csütörtökön kedvenc távján, 500 méteren elődöntőig jutott a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolyázóinak versenyében, viszont futamában a harmadik lett, így a B döntőben zárta a szereplését egyéniben.

A lehető legjobb helyről, az egyes rajtpozícióból indulhatott és tökéletesen hozta le a B döntőt, egyszer sem tudták őt megelőzni őt és a célba érkezést is ő csípte el a legjobban. 

Így már a B döntőt követően egyértelmű volt, hogy ismét pontszerző helyen végez, ám az A finálét is meg kellett várni, hogy hivatalos végeredményt lehessen hirdetni – ha kizárnak valakit, az nem végezhet az első haton belül. Végül nem volt kizárás, Liu Shaolin Sándor a pontszerző ötödik helyen végzett.

Az A döntőről azért emlékezzünk meg: még a negyeddöntőben történt, hogy megdöntötték az olimpiai rekordot, majd utána egyből a kínai Vu Ta-csing világrekordot repesztett. Na, ő nyerte az aranyérmet is, szintén világcsúccsal (39.584), de a döntő minden résztvevője 40 másodpercen belül teljesítette a távot, ami azért elég döbbenetes tempót jelent.

Liu Shaolin Sándor 1500 méteren ötödik helyen végzett, 1000 méteren a döntőben zárták ki. Hamarosan a váltóval az A döntőben lesz majd érdekelt.

Eredmény – Rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 500 m

1. Vu Ta-csing (Kína) 39.584 másodperc
2. Hvang Dae Hon (Koreai Köztársaság) 39.854
3. Lim Hjo Dzsun (Koreai Köztársaság) 39.919
…5. Liu Shaolin Sándor
…19. Liu Shaoang
…28. Knoch Viktor

Fotó: Europress/AFP/Roberto Schmidt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik