Sport téli olimpia 2018

Liu Shaolin 500-on elődöntőbe jutott, az öccsét kizárták

Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang is bejutott a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjébe a phjongcshangi téli olimpián. A rövidpályás gyorskorisoknak a csütörtöki a záró nap, később még a férfiváltó is érdekelt az A döntőben.

Liu Shaolin az első negyeddöntőben versenyzett, a harmadik helyen ragadt az első pár körben, a negyedik kanyarban azonban támadta lengyel riválisát, így a második helyen végzett, azaz magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe 40.471-es idővel. A futamot megnyerő Ren Ziwei olimpiai csúcsot jelentő 40.032.es időt repesztett.

Ez a csúcs nem sokáig maradt érvényben, a második negyeddöntőben a kínai Vu Ta-csing 39.800-as idővel világrekord időt ment.

Liu Shaoang a negyedik negyeddöntős futamba kapott besorolást, a második rajthely volt az övé. Az első startot visszalőtték, a másodiknál pedig volt egy összeakadás és elesett a dél-koreai, úgyhogy harmadszor is elrajtolhattak a versenyzők. A fiatalabbik Liu-testvér, akinek ez az első olimpiája, sokáig őrizni tudta második helyét, azonban a hajrában kisodródott és végül a negyedik lett, így ő nem jutott tovább. Utólag még ki is zárták. Ő is benne van a váltóban.

Liu Shaolin Sándor 1500 méteren a pontszerző ötödik helyen végzett, 1000 méteren pedig a döntőben zárták ki.

Női 1000 méteren is volt egy negyeddöntősünk, Keszler Andrea a negyedik futamban indult, a hármas rajtpozíció volt az övé. A 28 éves magyar sportoló egy darabig tudta őrizni ezt a helyet, ám az ötödik körben a mezőny végére csúszott vissza, nem is tudott már előrébb jönni, ötödik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik