Sport téli olimpia 2018

Karnyújtásnyira az olimpiai éremtől magyar férfi váltó

Második helyen végzett, ezzel pedig döntőbe jutott a magyar férfi gyorskorcsolya váltó 5000 méteres távon, a phjongcshangi olimpia keddi versenynapján. A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba összetételű csapat végig kiegyensúlyozottan korcsolyázva, a második legjobb idővel jutott fináléba.

A mieink mellett Dél-Korea, Amerika és Japán csapatával kerültek egy elődöntőbe. Liu Shaoang kezdett, rögtön élre állt és sokáig tartotta is a pozíciót. A koreaiak azonban végig ott loholtak a magyarok nyomában, sőt a táv felénél előre is álltak.

Japán és Amerika nagy csatát vívott az utolsó 10 körben, ám végül az ázsiaiak versenyzője kicsúszott. A torzsalkodással azonban elszakadt a koreai és a magyar váltó, amelyek így kényelmesen becsúszhattak a fináléba.

Dél-Korea pályacsúccsal jutott döntőbe, de nagyon kevéssel maradt el mögöttük a magyar négyes, így a második legjobb idővel lehet ott Magyarország a végső összecsapáson Kína és Kanada előtt. Gyakorlatilag karnyújtásnyira a dobogós helyezés.

Ez pedig elég sokat, akár érmet sejtet jövő február 22-én, azaz a jövő csütörtöki döntőben.

Fotó: AFP / Mladen ANTONOV

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik