Sport téli olimpia 2018

Közönségkedvenc lett a kapura mászó hokibíró – videó

Óriási derültséget okozott a téli olimpia pénteki játéknapján Olivier Gouin játékvezető a Szlovákia-Amerikai Egyesült Államok hokimeccsen. A kanadai bíró az európai csapat kapuja mögül figyelte az eseményeket az első harmad vége előtt másfél perccel.

Az amerikaiak támadtak, de nagyon hamar tömegjelenet alakult ki, mivel Jan Laco, a szlovákok kapusa nem tudta megfogni a korongot. Ezután sorra jöttek a játékosok, míg végül meg nem állították a játékot a bírók.

Pedig Gouin mindent elkövetett a megfelelő látószög érdekében: a kanadai nemes egyszerűséggel felhasalt a kapu tetejére és onnan nézte, mi történik. Arra nem mernénk mérget venni, hogy ért is valamit a próbálkozás, de a lelátón is nagy sikert aratott és minden bizonnyal a közösségi médiában is népszerű lesz.

A mérkőzést egyébként az amerikaiak nyerték, az első harmad 1-1-es döntetlennel, a második gól nélkül ért véget. A mindent eldöntő gólt Ryan Donato lőtte.

A jégkorong-bajnokságon meglepetésre szintén vereséggel kezdő orosz olimpiai csapat megsemmisítő vereséget mért Szlovéniára: 8-2-re győztek a második fordulóban.

Végeredmény – Téli olimpia, jégkorong, csoportmérkőzés

Szlovákia – Amerikai Egyesült Államok 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Orosz csapat – Szlovénia 8-2 (2-0, 4-1, 2-1)

A csoport állása:
1. Egyesült Államok 4 pont
2. Orosz csapat 3 pont (10-5)
3. Szlovákia 3 pont(4-4)
4. Szlovénia 2 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik