Sport

Ha nem kapjuk az első 10 gólt, nyerhettünk volna – az év legjobb sportos dumái

Az év utolsó napján csokorba gyűjtöttük 2017 legjobb, legfrappánsabb, legviccesebb nyilatkozatait. Van itt néhány gyöngyszem Andy Murray trollkodásától kezdve a saját magát lebuktató focistán át egészen a milánói csapatokat kissé összekeverő Inter-elnökig.

“Nem igaz, hogy mindig úgy nevetek, mint valami őrült. Teljesen normális ember vagyok, nem pedig egy bohóc, annak ellenére, hogy sokan annak tartanak” – kérte ki magának Jürgen Klopp, a Liverpool edzője, akitől egyébként nem állnak távol az oldalvonal mellett előadott jelenetek, és néha a sajtótájékoztatón sem fogja vissza magát.

“Amíg nem lesz egy olyan edzőjük, aki négyszer bajnokságot nyer a csapattal a Premier League-ben, addig én vagyok a number one. Hívhatnak Júdásnak, de ettől még ez a helyzet – adott egy tőle megszokott nyilatkozatot José Mourinho, amikor korábbi klubja, a Chelsea szurkolói megtalálták a már a Manchester United sikereiért dolgozó portugált.

Nem beszélek erről a baromságról. A hülye dolgokkal csak a hülye emberek foglalkoznak”

– még egy klasszikus Mourinhótól, aki a Stoke elleni meccsen csúnyán összeveszett az ellenfél edzőjével, Mark Hughes-zal, és emiatt nem fogott vele kezet a lefújás után.

“Mindeni tudja, hogy Ibrahimovic lazán Istennek hívja magát. Aztán amikor leszálltunk Rosztovban az EL-nyolcaddöntő előtt, mondtam neki, hogy figyeljen, mert most megtudja, ki is a valódi Isten. A reptéren rengeteg örmény szurkoló skandálta a nevem, én meg jeleztem Ibrának, látod, erről beszéltem – szerénykedett egy sort Henrih Mhitarjan, a MU középpályás, akinek lehet, hogy már nem sokáig lesz alkalma Ibrahimoviccsal viccelni, mert kegyvesztett lett Mourinhónál.

“Hogy milyen érzéseim vannak a tenisszel kapcsolatban? Néha imádom, néha pedig utálom. Tisztára olyan, mintha házastársak lennénk”

– adott őszinte vallomást Francesca Schiavone, a Roland Garros 2010-es győztese, akinek nem volt jó éve, mert a 92. helyen zárt a világranglistán.

“Nem mondhatom, hogy túl otthonosan éreztem magam ezen a borításon, nálunk a füvön csak focizni szoktak” – árulta el a brazil teniszezőnő, Beatriz Haddad Maia, aki Wimbledonban mindenkit meglepett azzal, hogy legyőzte a brit Laura Robsont az első fordulóban.

“A BBC felhívott, hogy jelezze, valószínűleg engem választanak az év sportolójának, de ehhez bele kell egyeznem egy interjúba és egy fotózásba. Azt mondtam, a valószínűleg nekem kevés és passzoltam a lehetőséget. Azért köszönöm!” – írta a Twitter-oldalán Andy Murray, a skótok klasszis teniszezője, aki Donald Trump amerikai elnökkel trollkodott.

Trump tavaly az év embere lett a Time magazinnál, majd idén egy tweetben tudatta, hogy valószínűleg ismét őt választják, de nem ment bele a feltételekbe. Ezt figurázta ki Murray, majd a Time magazin tagadta, hogy bármilyen feltételt szabott volna Trumpnak. A magazin egyébként a #metoo mozgalmat választotta az év emberének.

“A fiatalok mostanság nem tisztelik a hagyományokat. Hogy mernek vb-döntőt játszani? Mi nem szoktunk ilyet” – Peter Crouch tweetje jól jelzi, hogy a nyakigláb csatár az öniróniának sincs híján. A fiatalok kitétel az angol U17-es válogatottat takarja, amely nemcsak bejutott a vb-döntőbe, hanem meg is nyerte azt a spanyolok ellen.

“Elnézést kérünk, hogy az elmúlt 10 percben nem frissítettük az oldalt, de a Twitter-felelősünknek be kellett állnia csereként” – villantotta fel az amatőr futball diszkrét báját az angol Baldock Town csapata.

“Nem ütöttelek meg. Ha megütöttelek volna, már nem lenne orrod. Egy az egyben szétszednélek” – magyarázta Diego Maradona, amikor arról faggatták,  igaz-e, hogy bántalmazott egy újságírót, mert nem tetszett neki a kérdés, amit kapott. A nyilatkozat egy nappal később született, hogy Maradonát kinevezték a FIFA jószolgálati nagykövetének.

Azóta Inter-drukker vagyok, amióta  a klub megvette a három hollandot. Egy klub megvétele nem csak az üzletről szól, fontos, hogy az ember érzelmileg is kötődjön a csapathoz”

– magyarázta Eric Thohir, az Inter tulajdonosa. Egy gond van csak, a három holland, akikre gondolt, nem az Interben játszott, hanem a város másik csapatában, a Milanban.

“Köszönöm a szurkolóknak, a feleségemnek, a barátnőmnek. Úgy értem, a feleségemnek, nagyon szeretlek drágám” – buktatta le saját magát a meccs utáni felfokozott állapotában Mohammed Anas, a dél-afrikai Free State Stars futballistája. Anas később persze igyekezett magyarázkodni, hogy nincs barátnője, és igazából a lányára gondolt.

“Ha nem kaptuk volna az első tíz gólt, akár nyerhettünk is volna. De igyekszünk a pozitívumokra koncentrálni, felemeljük a fejünket, és megyünk tovább” – hangzott a román Venus Bucuresti kapusának, Emil Constantinescunak a nyilatkozata az Academia Rapid elleni 26-1-es vereség után. Nekünk pedig valamiért a Bëlga Huszonkét férfi című száma jutott eszünkbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik