Nagyvilág

Ismét az a kérdés, Trump hazudik-e, vagy buta

Jogosan lett tavaly a minden előzetes esély ellenére elnökké választott Donald Trump az év embere a Time magazinnál. Trump most azt állítja, idén ismét ő lett volna a befutó, de visszautasította a lehetőséget.

„Most hívtak a Time magazintól, azt mondták, valószínűleg én leszek az év embere, mint tavaly, de vállalnom kellett volna egy hosszú interjút, és egy nagy fotózást. Mondtam, hogy ez valószínűleg nem lenne jó, inkább kihagyom. De azért köszönöm!”

A kijelentésen többen felvonták a szemöldöküket. Nem csak azért, mert az év embere kilencven éves történetében még csak egyszer fordult elő, hogy valaki kétszer egymás után is megkapja az elismerést, hanem azért is, mert a narcisztikus Donald Trumpról sok minden elképzelhető, csak az nem, hogy egy ilyen lehetőséget visszautasítana.

Brian Stetler, a CNN tudósítója fel is hívta a Time szerkesztőségét, hogy megkérdezze, mi áll a háttérben. Azt mondták neki, hogy a legjobb indulattal is csak egy ostoba félreértésről van szó. Előfordul, hogy a magazin felkéri fotózásra a korábbi nyerteseket, Trump esetében is ez történhetett. Az elnök pedig vagy nem értette meg ezt, vagy szándékosan színezte ki egy kicsit a történetet.

Eddig Richard Nixon elnök volt az egyetlen, aki kétszer egymás után lett az év embere a Time-nál, 1971-ben és 1972-ben. A második alkalommal ő is osztozott az elismerésen, biztonsági főtanácsadójával, Henry Kissingerrel, akivel nagyon sokat tettek a hidegháború enyhítéséért.

A Time nem minden esetben hősöket, vagy pozitív figurákat választ meg az év emberének, csak azt veszik figyelembe, ki, mekkora hatással van a világra. Így lett 1938-ban Hitler, 1939-ben, és 1942-ben pedig Sztálin az év embere.

(via Mashable)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik