Sport

Kézilabda: négy NB I-es játékos csatázik a világbajnoki aranyéremért

Vasárnap 17.30-tól rendezik Hamburgban a 2017-es női kézilabda-világbajnokság döntőjét, a címvédő Norvégia ellenfele az olimpiai ezüstérmes Franciaország lesz majd. Érdekesség, de négy NB I-es játékos is készülhet a fináléra:

  • a győri Nora Mörk, Stine Bredal Oftedal és Kari Aalvik Grimsbö norvég oldalról,
  • a siófoki Estelle Nze Minko pedig francia részről.

A döntőben szereplő mindkét válogatott találkozott korábban a magyar válogatottal, a norvégok a csoportban gázoltak át rajtunk, a franciák pedig a nyolcaddöntőben győzték le Kim Rasmussen csapatát. Norvégia a negyedik, Franciaország a második vébéaranyára hajt.

Előtte, szintén Hamburgban lesz a bronzmérkőzés is, ezen a svédek játszanak majd a hollandokkal. Ezen az összecsapáson öt Magyarországon játszó kézis kaphat szerepet:

  • a svédektől Jamina Roberts az Érdet erősíti,
  • míg a hollandoktól Laura van der Heijden és Danick Snelder a Ferencváros, Yvette Broch és Nycke Groot pedig a Győrt.

A magyar válogatott mindeközben csak a 15. helyen végzett, ami a legrosszabb világbajnoki szereplésünk eddig. Pálinger Katalin, korábbi kiváló kapusunk, a szövetség jelenlegi alelnöke szerint ez nem reális helyezés, és azzal jött elő, hogy a középdöntős rendszer sokkal igazságosabb lett volna, illetve, ha mindenkivel játszunk, akkor a 6-8. hely környékére értünk volna oda. Az első négyből három csapattal játszottunk, a norvégok és a franciák elleni vereséget már említettük, de a svédektől is kikaptunk. A világbajnoki szereplésünket itt értékeltük ki bővebben:

Kézilabda: tovább tart a magyar válogatott leépülése, hogy lesz ebből olimpia?
Az egy dolog, hogy története legrosszabb világbajnoki szereplésén van túl a magyar női kézilabda-válogatott. De hogy lesz ebből olimpia 2020-ban?

A vasárnapi program

a 3. helyért:
Hollandia-Svédország 14.30

döntő:
Norvégia-Franciaország 17.30

Fotó: Europress/DPPI/Laurent Lairys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik