Sport

Pálinger Katalin: A 15. hely nem ad valós képet

görbicz-pálinger (ingyenes, görbicz anita, pálinger katalin, )
görbicz-pálinger (ingyenes, görbicz anita, pálinger katalin, )

A balul sikerült németországi világbajnokság után a Sport TV-n megszólalt a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, egykori legendás, 254-szeres magyar válogatott kézilabda-kapusunk, Pálinger Katalin.

Kézilabda: tovább tart a magyar válogatott leépülése, hogy lesz ebből olimpia?
Az egy dolog, hogy története legrosszabb világbajnoki szereplésén van túl a magyar női kézilabda-válogatott. De hogy lesz ebből olimpia 2020-ban?

Elmondta, látott pozitívumokat a női válogatott játékában, de elismerte, hogy ezeket árnyalja a 15. helyezés.

Sokkal jobban érződött az összetartás a lányokon, ami a régi nagycsapatainkat jellemezte, ebben előrébb lépett a társaság. Alapvető, hogy az egység, a szellemiség jó legyen.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, a svédektől 25-22-re kapott ki, majd Argentínát 33-15-re, Lengyelországot 31-28-ra, Csehországot 30-29-re legyőzte, így a harmadik helyről jutott tovább a B csoportból. A nyolcaddöntőben a riói olimpián a döntőig menetelő franciák nagy falatnak bizonyultak, és 29-26-ra nyertek. Így Görbicz Anitáék a negatív rekordot jelentő 15. helyen végeztek.

Pálinger amondó, a 15. helyezés nem ad valós képet, sok csapat ugyanis nem azon a helyen végzett, ahova valójában tartozik.

Kicsit túlzásnak érzem a mi 15. helyezésünket. Az erős középmezőnybe, de inkább a hatodik-hetedik hely környékére várnám a magyar csapatot, ha mindenki mindenkivel játszana. Egy vb lebonyolítási rendszere olyan, hogy nem mindig a legjobb nyolc csapat kerül a legjobb nyolc közé. A következő torna ismét középdöntős rendszerben zajlik majd, mert ez így tényleg sokszor igazságtalan

– vélekedett, hozzátette: Rasmussen két éve szinte teljesen új stílust és taktikai rendszert kezdett meghonosítani, ám ezek elsajátítása hosszú ideig tart, de ebben is előrelépett a keret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik