Sport

Chernomaz „kínos” szituációról beszélt

Majoross Gergely, Rich Chernomaz (majoross gergely, rich chernomaz, )
Majoross Gergely, Rich Chernomaz (majoross gergely, rich chernomaz, )

A magyar jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitánya szerint nemzetközi versenyen elfogadhatatlan az, ami a harmadik gólunk előtt történt.

Amint arról írtunk, keserédes mérkőzésen kaptunk ki Ausztriától – hosszabbításban – a divízió I-es hoki-vb-n. Nagyszerű volt látni, ahogy a magyar csapat jól játszva kétgólos vezetést szerez, és ugyan volt egy párperces kihagyás, amit az osztrák együttes három találattal büntetett meg, a mieink odaadására jellemző, hogy még kétszer egyenlítve harcolták ki a ráadást. Ausztria győztes gólja végül egy megpattanó lövés volt.


Rich Chernomaz csapatára még egy Japán elleni mérkőzés vár
Fotó: MJSZ / Mudra László

A mérkőzést követően a játékosok egyetértettek abban, hogy ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Rich Chernomaz, a válogatott kanadai szövetségi kapitányának is többnyire tetszett, amit látott:

„A meccs nagy részében elégedettek lehetünk azzal, ahogy játszottunk. A kétgólos vezetés megszerzését követően két nagy rövidzárlat következett, amivel engedtük őket kiegyenlíteni. A harmadik góljukat pedig egy szerencsés emberelőnyös szituációból szerezték. Megtaláltuk a módot, hogy innen visszakaparjuk magunkat, ami megmutatta a csapat karakterét. A harmadik gólunk egyébként egy kínos szituációt eredményezett, egy nemzetközi versenyen szégyen, hogy sokáig nem tudtuk, megadták-e a gólt, mert a videó berendezés nem működött… Ez a gólt egyébként jól jött nekünk. Aztán megint vezettek eggyel az osztrákok, de megint visszajöttünk. A hosszabbításban pedig egyszerűen képtelenek voltunk gólt lőni 5 a 3-ban sem. Sajnos az egy vagy két pont amúgy sem lett volna elég nekünk, háromra volt szükségünk” mondta a találkozó után Chernomaz.

Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy idén nem lesz esélyünk kiharcolni a világelitben való részvételt, mert ahhoz minimum le kellett volna győzni rendes játékidőben Ausztriát. A mieink a meglepő eredményeket szállító Japán ellen zárja a dél-koreai tornát, a találkozót szombaton rendezik, magyar idő szerint 5.30-as kezdéssel.

Videó – A mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik