Sport

Elsőre nem volt rossz

Még ugyan csikorogtak a „kerekek”, de egészen jó iramú mérkőzésen mutatkozott be, és nyert a Miskolc ellen az új összetételű SAPA Fehérvár AV 19.

A magyar kézilabda válogatott ugyan elődöntőt vívott Londonban, ez a tény azonban egy cseppet sem hatotta meg a fehérvári, és a Miskolcról érkező szurkolókat, ugyanis több mint másfél ezren választották inkább a hokit. Az idény első felkészülési mérkőzésén az volt a kilátogatók érzése, mintha megállt volna az idő a fehérvári csarnokban. Ez talán elsőre kissé furcsának tűnik, de, ha jól belegondolunk, akkor a tavaszi szezon is ezzel a párosítással, a magyar bajnoki döntő összecsapásával ért véget. Mindenesetre felfokozott hangulat várta a csapatokat, a vendégszektort megtöltötték a Macik drukkerei, ütemesen szóltak a dobok – szóval a körítés egyáltalán nem utalt holmi edzőmeccsre.

Már csak azért sem, mert már az első percekben látszott, hogy a felek a lehető legkomolyabban veszik a csatát. A 8. percben Horváth András vélt, vagy jogos sérelmét kíméletlenül büntette, a szenvedő fél, pedig a cirka másfél hete Miskolcra érkező kanadai Yashar Farmancara volt.

Jobbára a Volán kezdeményezett, Frank Banham bemutatkozásképp néhány ragyogó megoldással vétette magát észre, majd egy gólpasszt is odanyomott honfitársának, Kayle Baileynek, akinek már nem volt nehéz dolga az idény első találatát bevágni Budai Krisztián ketrecébe.

A középső harmadban már azért a vendégek is többet veszélyeztettek, és több alkalommal is közbe kellett avatkoznia Bálizs Bencének, és az őt a meccs közepén váltó Adam Munronak. Inkább a küzdelem dominált, néhány bunyóval spékelve, de érződött a játékon, hogy még nagyon a szezon elején járnak a csapatok.

Egészen a 45. percig kellett várniuk a hazai szurkolóknak az újabb gólra, ekkor Németh Attila használta ki két lépésre a kaputól a vendég bekkek bizonytalanságát. Pontosan egy perc elteltével Mihály Árpád adott nagyszerű passzt Frank Banhamnek, akinek ezt már ujjgyakorlat volt Gyenes Dávid kapujába juttatni mintegy négy méterről. Majd az 50. perc emberelőnyből meghozta a Macik szépítő gólját. A prágai próbajáték után visszatérő, és pályafutását Fehérváron folytató Sofron István kapott össze Clinton Atkinsonnal, és kettős előnybe juttatta ezzel a sárga-feketéket, akik Nagy Gergő révén szinte azonnal ki is használták ezt.

Más kérdés, hogy a játékvezetői kvartett is idény eleji formában fújt, hiszen mindkét csapat másfél harmadnyi időt töltött a büntetőpadon. A fehérváriak negyedik gólja az 55. percben született, Horváth András is feliratkozott a góllövők közé, a válogatott bekk közelről mattolta Gyenest.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – Miskolci Jegesmedvék JSE 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)

Székesfehérvár, 1600 néző

Vezette: Kincses, Varjú, Soltész, Székely

SAPA Fehérvár AV 19: Bálizs (Munro) – Durco, Pratt, Mihály Á. (2), Bailey 1, Banham 1 (1) – Tokaji (1), Horváth A. 1, Sofron, Vas M., Ladányi  (1) – Pozsgai, Sille, Tóth A., Sikorcin, Kovács Cs. – Orbán, Hetényi P., Benk, Metcalfe, Magosi – Hajós, Németh A. 1, Varga A.

Vezetőedző: Kevin Primeau

Miskolci Jegesmedvék: Budai K. (Gyenes) – Atkinson (1), Hegyi Á., Saluga, Dubek, Farmanara – Orosz, Szirányi B., Fodor Sz., Nagy G. 1, Czuba (1) – Buudai R., Láda B., Sijka, Rafaj – Wéber, Tóth-Jávor, Szilágyi, Miskolczi, Ritó

Vezetőedző: Tim Kehler

Kiállítások: 22 perc + 10 perc fegyelmi (Horváth A.), illetve 28 perc

 

Edzőszemmel:

– Láttam ma számos pozitív, és kevésbé pozitív dolgot, de összességében elégedett vagyok. Mindig nehéz az első meccs, még a jég is egy kicsit másképp csúszik, a korong is el-elpattan az ütőkről. Az ellenfél nagyon nagy erőket mozgósított, hogy megverjen bennünket, a második harmadban nem is reagáltunk erre túl jól. Aztán ezt átbeszéltük a szünetben, és utána már minden rendben volt. Elégedett vagyok az új játékosokkal, és a fiatalok teljesítményével is. – Kevin Primeau a SAPA Fehérvár AV 19 vezetőedzője

– Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk a Fehérvárral. Sok munkát végeztünk a héten, és most megtettük az első lépést előre a szezonban. Hiszen edzhetünk bármennyit, egy mérkőzés tempójához, intenzitásához nem mérhető semmi. Igazi meglepetés volt számomra, hogy a fiatal sorunk milyen remek teljesítményt nyújtott, gondolok itt Miskolczira, Szilágyira, Ritóra. A második harmadban kifejezetten jól játszottunk, bár az látszott, hogy mindkét csapat a felkészülés elején tart, sok munka vár még ránk is. Nagyon köszönöm a bennünket elkísérő szurkolóknak, hogy ilyen fantasztikus hangulatot teremtettek! – Tim Kehler a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik