Sport

Jégen a SAPA Fehérvár AV 19

A SAPA Fehérvár AV 19 csapata hétfőn tartotta első jeges edzését, megkezdve ezzel a felkészülést az szeptemberben induló szezonra.

Sokan irigyelhetik most a fehérvári hokisokat, akik a nagy meleg helyett a kellemes klímájú ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban gyakorolnak. Más kérdés, hogy a jeges edzések mellett a gárda tagjai a száraz edzéseken ugyanúgy megizzadnak, mint, akik a flasztert róják.

Így volt ezzel Mihály Árpád és a jelenleg a csapattal együtt készülő, de az USA-ban játszó Kóger Dániel is. Ők a csarnok parkolójában végeztek gyorsaságfejlesztő gyakorlatokat. A játékosok egy, a derekukra erősített istráng segítségével futva húztak egy súlyokkal megrakott, és vasból kialakított eszközt, úgy harminc méteres távolságokon. A többiek addig a konditeremben kerékpároztak, vagy éppen a súlyokat döngették.

Hétfőn este megérkezett a csapathoz az új szerzemény, a 37 esztendős Frank Banham is, de a kanadai légiós egyelőre szerelés hiányában futóedzést tartott, és ezáltal a Jégcsarnok környékével ismerkedett. Történt ugyanis, hogy a játékos csomagjai nagy valószínűséggel a párizsi reptéren elvesztek, így az átszállás után már nem érkeztek meg Ferihegyre.

Főleg csatárposzton szorulnak még a kék-fehérek erősítésre, több vasat is a tűzben tartanak, mivel Sofron István prágai szerződése kérdéses, és ettől is függenek a további játékos mozgások. Amennyiben távozik, akkor még két támadót feltétlenül igazolna a Volán. Kétségtelen, hogy Palkovics Krisztián visszavonulása, Sofron, és Derek Ryan távozása után nagy űrt kell a klubvezetésnek betöltenie, mivel legalább százhatvan pont illan el a Raktár utcából.

Szerdáig Énekes Lajos másodedző vezeti a foglalkozásokat, ezután ugyanis megérkezik Kevin Primeau vezetőedző, és már az ő irányításával folytatódhat a munka.

A szeptember 1.-én kezdődő Ifjabb Ocskay Gábor Emléktorna lesz az idény fehérvári rajtja. Itt a Volánon kívül a szlovén Olimpija Ljubljana, a szlovák Extraligás HC Vítkovice Steel, és a német első osztályú, Pat Cortina edzette EHC Red Bull München lép pályára. Eztán pedig, 7.-én már kezdődik is az EBEL-sorozat, a Mevescsak Zágráb elleni összecsapással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik