Sport

Djokovic továbbment, Söderling nem

Lleyton Hewitt ellen még fordítani tudott 0-2-ről a svéd Söderling, az ausztrál Tomiccsal már nem bírt. Novak Djokovic megizzadt Baghdatisz ellen.

Az első hétvégi meglepetés született meg az angol nyílt teniszbajnokságon szombaton kora este: búcsúzott az ötödik helyen kiemelt svéd Robin Söderling.

A korábbi döntőst az ausztrál Bernard Tomic verte meg “sima” három játszmában. A világranglista 158. helyén áll a 19 éves ausztrál, aki idén tette le névjegyét, az Australian Openen a harmadik körig jutott.

Söderlingen látszott a fáradtság, hiszen az elmúlt fordulóban öt játszmában, 0-2-ről verte ki a szintén ausztrál Lleyton Hewittot. Tomic tehát bosszút állt honfitársa kiverésén.

Továbblépett a jó sorsolással rendelkező Llodra, valamint a 16. kiemelt Almagrót szetthátrányból kiverő orosz Juzsnij is. Kiesett a 11. helyen kiemelt osztrák Melzer, őt a belga Malisse búcsúztatta.

Novak Djokovic a ciprusi Marcos Baghdatisz ellen lépett pályára. Az első szettet 6:4-re hozta, de a másodikban a ciprusi nyert ugyanilyen arányban. A harmadik etapban már Djokovic irányított, és így volt ez a negyedik játszmában is, igaz, csak sokadik meccslabdáját tudta értékesíteni a szerb a szívós ciprusi ellen.

Egy kiváló labdamenet, melynek végén Djokovic összetörte ütőjét:

A nap többi eredményéről, így Federer és Nadal továbbjutásáról itt olvashatnak.

Eredmény – férfiak 3. forduló:
Tomic (ausztrál)-Söderling (svéd, 5.) 6:1, 6:4, 7:5
Llodra (francia, 19.)-Lu (tajvani) 6:3, 6:3, 6:1
Juzsnij (orosz, 18.)-Almagro (16.) 4:6, 6:3, 7:6, 6:3
Malisse (belga)-Melzer (osztrák, 11.) 7:6, 6:3, 6:0
Djokovic (szerb, 2.)-Baghdatisz (ciprusi) 6:4, 4:6, 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik