Sport

Rengetegen az Olimpiai Zöld Fesztiválon

Olimpikonok részvételével zajlott le vasárnap a második Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál: a Hármashatár-hegyen rendezett sporteseményre 2500-an neveztek.

A 21 kilométeres futás mezőnyét Schmittné Makray Katalin, a köztársasági elnök felesége indította. A félmaratoni távot leggyorsabban Zatykó Miklós, a Vasas SC futója tette meg, 1:19:20 óra alatt teljesítette a 21 kilométert. A nőknél az ELTE-BEAC Polythlon színeiben induló Rozsnyai Lilla volt a leggyorsabb, 1:40:25-ös idővel nyert.

A félmaraton mellett más futótávokon is indulhattak a résztvevők, és az eseményhez kapcsolódott a IX. Buda Mountain Bike Maraton is. A kerékpárosoknál a hosszú táv abszolút győztese a férfiaknál Buruczki Szilárd lett, aki 1:42:00 óra alatt teljesíttette a 42 kilométert. A nők között a tavalyi versenyhez hasonlóan Dósa Eszter lett az abszolút győztes, az ő ideje 2:21:41 ó volt.

A szervezők tájékoztatása szerint a Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon jelen volt Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Molnár Zoltán főtitkár, továbbá Dae Hjun Kim, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke és Szu Csung Ha, a Koreai Köztársaság nagykövete, valamint Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakozó, illetve Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus.

A Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon sportolt a magyarországi SOS Gyermekfaluk 150 lakója, ők mások mellett Kassai Viktor nemzetközi labdarúgó-játékvezető által dirigált focimeccseken mérhették össze erejüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik