Sport

Újra nyitva a zalaegerszegi jégcsarnok

Egy ideig bezárt a létesítmény, de mára rendeződtek a tulajdonviszonyok.

A csarnokot szombaton nyitják majd ki, a délelőtt 10-től este 21 óráig tartó rendezvényen az érdeklődők megismerhetik a jégkorong- és a szinkronkorcsolya-szakosztály szakmai munkáját, ezen kívül lesz ingyenes jégdiszkó is.

“A jégcsarnok októberben a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány tulajdonába került, és így hosszútávra sikerült megoldást találni a létesítmény működtetésére” – mondta el az MTI-nek Kiss Zsolt, a közhasznú alapítvány felügyelőbizottságának elnöke.

A jégkorongszakosztálynak jelenleg közel 60 tagja van, az iskolákban folyamatos toborzás folyik, eredménycentrikusság helyett inkább arra törekednek, hogy mindenki lehetőséget kapjon.

A létesítmény fenntartását az iskolák, óvodák számára vásárolt jégidővel a helyi önkormányzat is támogatja. A másik bevételi forrás a heti négy alkalommal délutánonként és a kora esti órákban tartott közönségkorcsolyázás.

“Még nincs meg a tradíciója, de a jégpálya remek helyszíne lehet a cégek, vállalkozások csapatépítő tréningjének is” – sorolta a lehetőségeket Kiss Zsolt.

Az 1800 négyzetméteres jégfelületű zalaegerszegi pályát 2004-ben avatták föl, az eredeti tulajdonos 2008-ban csődbe ment, tavaly november óta – többszöri szerződés-módosítással – már a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány működtette a létesítményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik