Mobil

OnePlus 6: a kínaiak rátettek még egy lapáttal

Sokan mondják, hogy kínai telefonból két gyártó termékeit lehet fenntartások nélkül megvenni: a Xiaomit és a OnePlust. A RendeljKínait csapata ezzel nem ért egyet, azzal viszont igen, hogy az utóbbi cég remek mobilokat dobott eddig is a piacra, ráadásul a szűk termékpalettájuk mindig a csúcskategóriát képviselte, erre tesznek most rá egy lapáttal új termékükkel, a Oneplus 6-tal.

Már a OnePlus 5T-t is nehéz lett volna bármilyen formában felülmúlni, de a cég bűvészkalapjában mindig van egy-két újabb trükk, amit elő tudnak húzni, egyszersmind rálicitálni saját korábbi termékükre. A OnePlus 6 esetében egyik ilyen a processzor, hiszen a központi egység szerepét az új Qualcomm Snapdragon 845 tölti be, de a lapkára természetesen a friss, ropogós Adreno 630 is felkerült, ami a folyamatos videomegjelenítésért felel. Lehetne nagy a számokkal dobálózni,

de a lényeg: már a korábbi processzor is olyan erős volt, hogy minden igényt kielégített, és erre tesz rá egy lapáttal a 845-ös lapka.

A OnePlus 6-nál a kijelző is új, és a kornak megfelelően, de ugyanakkor felülve a divathullámra, egy 6,28 colos, 19:9-es képarányú, 1080×2280 pixel felbontású, a kiváló színmegjelenítéséről híres, AMOLED technológiájú megjelenítő került a házba. Notch is van, pedig ez nem egy Apple-készülék, de kinézet alapján nem is nagyon fogjuk vele összekeverni. A felületvédelemről Gorilla Glass v5 borítás gondoskodik, és sokaknak jó hír lehet, hogy kapunk jack portot, így nem kell a Type-C átalakítóval bűvészkednie.

Az akkumulátorhoz nem nyúltak, maradt 3300 milliamperóra a kapacitás, viszont itt is van DASH töltés, ami félórányi elektronpumpálás után 1 napnyi üzemidőre elegendő áramot ígér a felhasználónak. A kamera leírásán jót mosolyogtam, ugyanis a másodlagos lencse 20 Megapixeles, míg az elsődleges 16.

Utóbbi lapkának a szenzorméretét 19%-kal növelték meg, így még több fény érkezik majd rá, csökkentve az elektronikus zajt. Durvák ezek a számok, ahogy az 5T-nek a kameraképességei is azok voltak, és szerintem ez a OnePlus 6 esetében sem lesz máshogy, főleg hogy mind optikai, mind elektronikus képstabilizálással felvértezik, illetve a felvett anyagokhoz vágószoftvereket is biztosítanak.

Operációs rendszerből az Android 7.1-et a 8.1 váltja, bár visszamenőleg az előző két készülék is megkapta a 8.0-t, OTA frissítésen keresztül, erre mondjuk azt, hogy kiváló terméktámogatás. A kezelőfelület maradt az Oxygen OS-nek nevezett bőr, ami jelenleg az 5.1-es variánsnál tart, és legalább annyira szeretjük, mint a Xiaomi féle MIUI-t. Állítólag az új Android P béta verzióját is támogatja a OnePlus 6, ami a Google új operációs rendszerének teszt verziója,

így biztosítanak számunkra némi betekintést a jövőbe is.

Az árakról még nincs pontos információ, állítólag 620 dollár körül lesz kapható a telefon 8/128 GB-is über verziója, de természetesen a „polgári” 6/64-es kiadás ennél nyomottabb, 520 dolláros áron lesz elérhető. A konkurencia, a Xiaomi Mi Mix 2S 521 dolláros árcédulával domborít, ezt kell majd a későbbiekben vagy árban vagy tudásban két vállra fektetnie a OnePlusnak.

Rendelj kínait!

Ha érdekelnek a kínai termékek, és első kézből szeretnél értesülni az új tesztekről, ajánljuk a RendeljKínait oldalát!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik