Mobil

A Samsung nem csak az Animojit, Mickey egeret is elvette az Apple-től

A Samsung a Mobil Világkongresszus nulladik napján mutatta be új csúcstelefonjait, a Galaxy S9 és S9 Plust. A beépített kamera applikációban pedig lehetőség van AR (azaz kiterjesztett valóság) módba kapcsolni, ekkor beszkennelni a rendszer az arcunkat, majd abból készít egy arra nagyban hasonlító, animált figurát.

A digitalizált énünket aztán személyre szabhatjuk: állíthatunk bőrszínt, haj- és szemszínt, ruhát, kiegészítőket, ha pedig elkészültünk, onnantól visszamehetünk a kamerához, és élőben figyelhetjük meg, amint az animált “kicsi én” leköveti minden mozdulatunkat és grimaszunkat.

A figurán kívül persze lehetőség van még durcás fehér nyuszi és rózsaszín macska bőrébe is bújni, de a teljes Disney palettát, így Mickey egeret is felhasználhatjuk – ez immár nem csak az Apple termékeinek sajátja, a Samsung is lekoppintotta az ötletet.

Persze azzal, hogy a mobilpiac két óriása Mickey egeres animojit akart, a végső győztes a Disney lett, hiszen vélhetően rengeteget fizettek azért a gyártók, hogy a karaktert használhassák a telefonokban, okosórákban.

A kicsi énünkkel összesen 18 féle hangulatot készíthetünk, legyen szó szomorú, mosolygós, mérges fejecskéről, ezeket pedig már külső appokban, így Whatsappon és Facebook Messengeren is tudjuk haszálni érzelmeink kifejezésére. Ahogy a Samsung lehetővé tette, hogy ne csak androidos mobilon, de iOS-en is látható legyen az eredmény.

Az első próbák alapján nagyon jól működik ez a rendszer, habár néha kicsit akad, és talán az arc sem olyan részletgazdag, nem látszik rajta minden kis grimasz, mozdulat, mint az iPhone X-nél. A Sony 3D-s arcszkenneléséhez képest viszont sokkal intuitívabb, ahol percek telnek el, mire beszkenneli az arcot a háromdimenziós élményhez.

A Samsung telefonjával elég volt lőni egy gyors szelfit – habár a szemüveget, sapkát, frufrut, símaszkot ez sem kedveli túlzottan, sőt. Viszont a szemöldökös játék fejlesztői készíhetnének appot Google Playbe is.

Kiemelt fotó: Ursula Dren/dpa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik