Tech

Itt az első szemöldökkel irányítható mobiljáték

A Washington Egyetem informatikus hallgatója, Nathan Gitter olyan mobiljátékot fejlesztett iPhone X-re, ami eddig senkinek nem jutott eszébe. De tényleg.

A végtelenül egyszerű Rainbrow címre hallgató program egyedi mechanikájával mosolyogtatja meg az embert, ugyanisszemöldökkel kell irányítani.

A játékosnak egy emoji arcocskát kell vezérelnie ilyen módon, a cél pedig, hogy minél több csillagot felszedjen, miközben kikerüli az autókat, kacsákat és kosárlabdákat. Hogy ez miként fest gyakorlatban, az alábbi videón nézhető:

A játék egyetlen pályát tartalmaz, de a kihívás folyamatosan nehezedik azzal, hogy egyre több objektum kúszik be a kijelzőre, így a játékost egyelőre az hajthatja, hogy saját magát múlja felül a következő alkalommal – bár a fejlesztő elmondása szerint már dolgozik a multiplayer módon is, ahol aztán többen is összeakaszthatják a szemöldöküket.

A Rainbrow az egyik olyan, merészen újszerű program, ami az iOS 11 részeként érkező ARKit kiterjesztettvalóság-platformra épül, és valós időben követi a felhasználó arcmozgását az iPhone X rendkívül sok érzékelőből álló TrueDepth kamerarendszerével.

Gitter szerint rengeteg lehetőség rejlik az arcazonosításon alapuló appokban, a héten gördült ki például a Nose Zone nevű játék is, amiben a játékosok azzal iktathatják ki az ellenfeleket, hogy rájuk böknek az orrukkal (bármennyire is hangzik ez nem kevésbé furcsán leírva).

A Rainbrow ingyen letölthető az App Store-ból, de csak iPhone X eszközökre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik