Mobil

Új név, új árcédula: Honor néven támad a Huawei

Erős felvezetés, nagy ígéretek, ismeretlen telefon... vagy csak egy régi ismerős új ruhában?

Viszonylag kevés olyan hívószó van, amivel manapság igazán nagyot lehet villantani a mobilpiacon. Az egyik természetesen a teljesítmény: lehet processzormagokkal, a képpontok számával, vagy épp az akku üzemidejével dobálózni. A másik az ár: ezt leginkább a szerényebb képességű, belépő szintű modelleknél lehet bevetni. Épp ezért lehetünk kíváncsiak egy újonnan “hazánkba látogató” modellre, amely a sajtónak kiadott felvezetés alapján mindkét előnyt egyszerre ígéri.

A Honor 6-tól az első hírek alapján csak annyit deríthettünk ki, hogy kínai gyártmány, ezt már csak az is megerősíti, hogy a specifikációi között 8 magos Hisilicon Kirin 920 rendszerchip szerepel: ez a Huawei saját gyártású mobilprocesszora. Itt már világosság gyúlt a márkanevektől zsúfolt elménkben: a kínai óriásvállalat már korábban is használta egyes termékvonalaiban a Honor megnevezést, nem egy teljesen új gyártóról van tehát szó, hanem egy átnevezett, új arculattal és stratégiával támadó régiről. A váltás valahol érthető: a mobilpiac harmadik helyéről a napokban lecsúszó Huawei több más kínai vállalattal együtt a megfizethető, belépő szintű készülékekkel tarolta le először a piacot nálunk, és a világ több részén egyaránt. A csúcs- és középkategória ezért kapott új brandet, ráadásul egy különálló értékesítési csatornát is: a Huawei hagyományos forgalmazása (tehát a szolgáltatók és nagyobb áruházláncok) helyett kiemelt partnerekkel és online rendeléssel törnek be az egyes országokba. Nálunk az Extreme Digital az első ilyen partner, náluk október 30-tól rendelhető a Honor 6.

Megfejtettük tehát, hogy új Huawei csúcstelefon érkezett, csak épp Honor 6 néven, lássuk akkor, mit rejt a készülékház a processzoron kívül. A grafikáért egy Mali-T628 MP4 vezérlő felel, memóriából 3 gigabájt került a telefonba, a belső tárhely 16 gigabájtos, amelyet microSD kártyával bővíthetünk. Az akku is kifejezetten erősre sikeredett, 3100 mAh kapacitású, melynek finomhangolásához speciális élettartam-kímélő technológia segédkezik. Átlagos használat mellett is két napos üzemidőt ígér a közlemény, egy speciális módra átállítva pedig még 24 órával meghosszabbítható a készenléti idő.

Az IPS kijelző képátlója 5 hüvelykes, felbontása 1080×1920 képpont. A Gorilla Glass 3 bevonat extra ellenállóságot ígér, valamint a hírek szerint valamelyest ellenáll az ujjnyomok gyűjtésének is. Kamerából a hátlapon dupla vakuval segített, 13 megapixeles változat dolgozik, az előlapon egy 5 megapixeles kistestvérrel, amely akár panorámával kombinált önarcképek készítésére is alkalmas.

Adatkapcsolat terén a Honor 6 már a 4G Cat6 hálózatokon is otthon érzi magát, emellett természetesen a korábbi generációs mobilnetes hálózatokat is kezeli, valamint b/g/n szabványú WiFi, GPS, Bluetooth 4.0 is rendelkezésre áll, számítógéphez USB 2.0 csatlakozóval édesgethetjük.

Kétségkívül jól hangzó specifikációk ezek, amit hatásosan megfejel az árcédula: a készülék 105 ezer forintért rendelhető. Igyekszünk hamarosan egy példányt letesztelni, és megnézni, mit tud a telefon “élesben”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik