Média

A TV2 megvalósítja a 24.hu jóslatát

Dr. Csont
Dr. Csont

Az Andy Vajna érdekeltségében lévő TV2 Média Csoport programigazgatója, Fischer Gábor még márciusban egy interjúban azt állította a SorozatWiki blognak, hogy cége megszerezte az RTL Magyarország elől a Dr. Csont című sorozat jogait, ami minden bizonnyal nagy veszteség lesz a konkurenciának, hiszen a jövőben nem az addig megszokott RTL Klubon és Cool csatornán lesz látható a népszerű sorozat, hanem a TV2-höz tartozó Prime-on. Mielőtt azonban az RTL Klubnál gyászolni kezdhették volna a népszerű sorozatukat, órák sem teltek el, mire kiderült, a programigazgató valamit nagyon csúnyán benézett az interjú előtt. A valóság ugyanis az, hogy az RTL Magyarország jelenleg továbbra is rendelkezik a Dr. Csont jogaival, sőt legalább 2025-ig, tehát még 7 évig. (Kivéve idén a 4., már többször leadott évad jogait, illetve az RTL a további években veszíti majd el a már sokszor leadott további évadok jogait.) A TV2 sajtóosztálya pedig ezek után kénytelen volt pontosítani az igazgató szavait. Ezek után írtuk ezt:

A Dr. Csont lehet az új, a bajuszpödrögető a két rivális tévécsatorna között, mint amilyenné A Fal és A Piramis vált. Még esetleg bevethetnék azt is, hogy a TV2 és az RTL tegye azonos időpontra a sorozatot, ahogy a két kísértetiesen hasonló vetélkedő esetében is megy.

Bejött a jóslat: azonos időben két csatornán ugyanaz

Erre mi történt ma, több mint három hónappal később? Kiderült, hogy a TV2 Csoport programigazgatója vagy a 24.hu cikke alapján alakítja a Prime műsorrácsát, vagy mi láttunk bele az ő fejébe, mindenesetre tényleg így lesz, ahogy akkor némi iróniával, bármilyen programigazgatói tapasztalat nélkül megjósoltuk: tehát bevetik, hogy a TV2 (Prime) az RTL-ével azonos időpontra teszi a sorozatot.

A Sorozatwiki mai híre alapján az elmúlt évek legsikeresebb hazánkban vetített amerikai sorozatának 4. évadát július 2-án indítják a Prime nevű TV2-höz tartozó csatornán. Pont akkor lesz adásban, amikorra még korábban a konkurencia, az RTL Klub a 12. évad premier részét tette.

Mindenesetre a nézők aznap este azonban komoly döntés elé kényszerülnek, hogy a friss részeket nézik meg az RTL Klubon, vagy az évekkel ezelőtt az RTL-en már leadott és ismételt részt a Prime-on, amit azóta nyilván sokan már az internetről is letöltöttek. Persze aki nem szereti az effajta izgalmakat, hogy a Dr. Csontot nézi vagy a Dr. Csontot, és pillanatra úgy érezné, hogy a tartalmi kínálat már ennyire beszűkült, a jó hír, hogy még további közel 120 magyarországi tévécsatorna közül is választhat az, aki egyáltalán ragaszkodik a tévézéshez aznap este.

Júliusban mindenesetre majd megírjuk, ki nyerte a párbajt. Addig lehet, hogy egy zárt borítékba tesszük a következő, az aznapi végeredményre vonatkozó jóslatunkat, vagy elmondjuk egy független tanúnak, aki majd tanúsítja, bejött-e a prognózisunk, nehogy a jóslattal is befolyásoljuk a végeredményt. Önök persze kommentben addig is írják meg, hogy a sorozatcsatornáján a TV2 meg tudja-e szorongatni aznap este egy már sokszor ismételt szériával a konkurenciát.

Azt mondjuk nehéz lenne megígérni, hogy a győztes jóslatért programigazgatói állás jár majd olvasóinknak.

Csúnyán benézte a TV2 programigazgatója
Fischer Gábor interjút adott, hogy a TV2 megszerezte az RTL elől a Dr. Csont című sorozatot. Csakhogy ez így ebben a formában nem teljesen igaz.

Kiemelt kép: a Dr. Csont egyik jelenete

Ajánlott videó

Olvasói sztorik