Média
Dr. Csont

A TV2 megvalósítja a 24.hu jóslatát

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2018. 06. 22. 18:03

Korábban a témában:

Az Andy Vajna érdekeltségében lévő TV2 Média Csoport programigazgatója, Fischer Gábor még márciusban egy interjúban azt állította a SorozatWiki blognak, hogy cége megszerezte az RTL Magyarország elől a Dr. Csont című sorozat jogait, ami minden bizonnyal nagy veszteség lesz a konkurenciának, hiszen a jövőben nem az addig megszokott RTL Klubon és Cool csatornán lesz látható a népszerű sorozat, hanem a TV2-höz tartozó Prime-on. Mielőtt azonban az RTL Klubnál gyászolni kezdhették volna a népszerű sorozatukat, órák sem teltek el, mire kiderült, a programigazgató valamit nagyon csúnyán benézett az interjú előtt. A valóság ugyanis az, hogy az RTL Magyarország jelenleg továbbra is rendelkezik a Dr. Csont jogaival, sőt legalább 2025-ig, tehát még 7 évig. (Kivéve idén a 4., már többször leadott évad jogait, illetve az RTL a további években veszíti majd el a már sokszor leadott további évadok jogait.) A TV2 sajtóosztálya pedig ezek után kénytelen volt pontosítani az igazgató szavait. Ezek után írtuk ezt:

A Dr. Csont lehet az új, a bajuszpödrögető a két rivális tévécsatorna között, mint amilyenné A Fal és A Piramis vált. Még esetleg bevethetnék azt is, hogy a TV2 és az RTL tegye azonos időpontra a sorozatot, ahogy a két kísértetiesen hasonló vetélkedő esetében is megy.

Bejött a jóslat: azonos időben két csatornán ugyanaz

Erre mi történt ma, több mint három hónappal később? Kiderült, hogy a TV2 Csoport programigazgatója vagy a 24.hu cikke alapján alakítja a Prime műsorrácsát, vagy mi láttunk bele az ő fejébe, mindenesetre tényleg így lesz, ahogy akkor némi iróniával, bármilyen programigazgatói tapasztalat nélkül megjósoltuk: tehát bevetik, hogy a TV2 (Prime) az RTL-ével azonos időpontra teszi a sorozatot.

A Sorozatwiki mai híre alapján az elmúlt évek legsikeresebb hazánkban vetített amerikai sorozatának 4. évadát július 2-án indítják a Prime nevű TV2-höz tartozó csatornán. Pont akkor lesz adásban, amikorra még korábban a konkurencia, az RTL Klub a 12. évad premier részét tette.

Mindenesetre a nézők aznap este azonban komoly döntés elé kényszerülnek, hogy a friss részeket nézik meg az RTL Klubon, vagy az évekkel ezelőtt az RTL-en már leadott és ismételt részt a Prime-on, amit azóta nyilván sokan már az internetről is letöltöttek. Persze aki nem szereti az effajta izgalmakat, hogy a Dr. Csontot nézi vagy a Dr. Csontot, és pillanatra úgy érezné, hogy a tartalmi kínálat már ennyire beszűkült, a jó hír, hogy még további közel 120 magyarországi tévécsatorna közül is választhat az, aki egyáltalán ragaszkodik a tévézéshez aznap este.

Júliusban mindenesetre majd megírjuk, ki nyerte a párbajt. Addig lehet, hogy egy zárt borítékba tesszük a következő, az aznapi végeredményre vonatkozó jóslatunkat, vagy elmondjuk egy független tanúnak, aki majd tanúsítja, bejött-e a prognózisunk, nehogy a jóslattal is befolyásoljuk a végeredményt. Önök persze kommentben addig is írják meg, hogy a sorozatcsatornáján a TV2 meg tudja-e szorongatni aznap este egy már sokszor ismételt szériával a konkurenciát.

Azt mondjuk nehéz lenne megígérni, hogy a győztes jóslatért programigazgatói állás jár majd olvasóinknak.

Csúnyán benézte a TV2 programigazgatója
Fischer Gábor interjút adott, hogy a TV2 megszerezte az RTL elől a Dr. Csont című sorozatot. Csakhogy ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Szalay Dániel korábbi cikkei

Kiemelt kép: a Dr. Csont egyik jelenete

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Demonstrators hold flags of Europe and of Romania as they protest in the front of the Romanian Parliament in Bucharest March 6, 2018.
Hundreds of demonstrators from around the country staged a rally following a nation wide mobilisation on social media to protest against the corruption and against PSD, the ruling Social Democrat Party. Romania's justice minister launched a procedure to sack the popular and internationally respected head of the anti-corruption investigation body. As chief prosecutor in the DNA anti-corruption body, Laura Codruta Kovesi has helped bring a raft of corrupt officials to justice in recent years in one of the EU's most graft-ridden countries. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.